Tårtrecept – världens godaste tårta!

Jordgubbstårta

Tårtrecept

Nu mina vänner, nu ska jag dela med mig av receptet på den godaste tårtan jag ätit. Äntligen har vi lyckats med vårt tårtrecept som härstammar från Calles Faster. Ni som följer mig på bloggen kan knappast undgått att vi har kämpat på med vårt tårtrecept hela sommaren. Allt började med att Ludwig ville ha en ”Pippi-tårta”, han hade sett Pippi äta tårta och ville såklart göra detsamma. Det väckte en idé om att hitta det perfekta tårtreceptet som vi sedan enkelt kan kasta ihop när det vankas kalas eller andra högtider som bör firas. Nu kan jag med stolthet säga att vi har hittat receptet på den godaste hembakta tårtan vi någonsin har ätit. Det finns såklart utrymme till förbättring när det kommer till garneringen men även det går framåt…

Tårtrecept

Recept

Sätt ugnen på 125 grader (1 timme)

Höj värmen på till 150 grader och grädda i ytterligare 40 min.

Tårtbottnar:

4 äggvitor

3 dl socker

4 droppar ättika

3 dl rice krispies

Fyllning:

4 äggulor

1 dl socker

1 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

100 g smör

Garnering

3 dl vispgrädde

jordgubbar

Börja med att vispa äggvitorna till ett hårt skum (det får inte komma en gnutta äggula i så knäck äggen separat innan ni blandar dem för annars måste ni göra om hela proceduren). Vispa sedan ner sockret lite i taget och droppa i ättikan, blanda försiktigt i rice krispies. Bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper 30x 40cm. Grädda i mitten av ugnen i först en timme på 125 grader, höj sedan gradtalet till 150 grader och grädda den i ytterligare 40 min. Observera att det kan skilja något beroende på ugn, resultatet ska bli en maräng.

När det gäller fyllningen så blandar man alla ingredienserna i en kastrull och kokar på svag värme under omrörning tills det blir en tjock smet (vi gjorde 1,5 sats och det blev lagom). Man måste rör hela tiden så att det inte bränner fast. Så fort smeten tjocknar ska man ta bort den från plattan och låta den svalna.

När marängen är klar delar man den i två lika stora delar (vi gjorde detta innan tillagningen så att vi skulle slippa dela den efteråt eftersom den lätt går sönder). Bred sedan krämen på ena halva och lägg den andra halvan över, vi bredde även på ett lager på den översta halvan vilket jag kan rekommendera. Här kommer det viktigaste: lägg tårtan i aliminumfolie (platta ej till upptill utan vik bara försiktigt över) och förvara i kylen tills dagen efter. Tårtbottnen hinner då segna till och blir alldeles alldeles perfekt!!

Garnera tårtan med grädde och jordgubbar precis innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.