Tid för operation – bråck i magen

Tid för operation – bråck i magen

Äntligen har jag fått det bekräftat, jag har drabbats av bråck i magen. Enda sedan min senaste förlossning har jag haft ont i magen och smärtor ländryggen. Jag har hela tiden haft på känn att det varit graviditeterna/förlossningarna som orsakat problemen men trots otaliga besök hos Kiropraktor och senare även Fysioterapeut så har problemen bestått. Olika benlängd, snedvriden höft och felbelastningar har jag fått som svar. Till slut gav jag upp och slutade att gå till Fysioterapeuten för det gav inget resultat.

För några veckor sedan kände jag en knöl i magen strax ovanför naveln. Först blev jag livrädd, sen försökte jag tänka logiskt och då blev min egen slutsats att det med största sannolikhet var navelbråck jag drabbats av. Som tur är har vi en sjukförsäkring via jobbet så det krävdes bara en registrering i min ”sjukapp” sen fick jag direkt tid hos en specialist. Jag var där förra veckan och läkaren kunde, efter att han hade känt och klämt, konstatera att det var bråck jag hade drabbats av. Inte navelbråck som jag själv trodde utan bråck i magen. Om jag förstod honom rätt så betyder det att jag har en försvagning mellan huden och magens organ. Inget ovanligt och enligt honom är det ett litet ingrepp som förhoppningsvis kommer att lösa alla mina smärtproblem. Det förklarar till exempel varför jag fått kramp i övre delen av magen var gång jag försökt träna den på gymmet. Av den anledningen har jag låtit bli att träna just magen. Idag fick jag en tid till operation och det blir så snart som den 20e december. Jag vill ju bara ha detta gjort så snart som möjligt så ingen är gladare än jag. Vad jag vet har jag aldrig blivit sövd tidigare så en viss oro har jag men jag tror inte att jag kommer att klara av att göra ingreppet med endast lokalbedövning.

Är det någon som har erfarenhet av att operera ett bråck? Hur mådde ni efteråt? Blev ni sjukskrivna? Min operation är ju planerad bara några dagar innan julafton så jag hoppas att jag kommer att vara på benen omgående. Enligt läkaren så var han optimistisk till det men sen vet man ju aldrig. Nåväl, någon gång ska vara den första till att opereras och att göra det först efter man fyllt 40 är jag enormt tacksam för.

Kofta: Stenströms / Byxor: Filippa K

När jag var hos läkaren passade jag även på att fråga honom om hur min ”magdelning” såg ut. Det var nämligen en av mina misstankar jag hade, att det kunde vara orsaken till mina symptom och smärtor. Nu fick jag det konstaterat att muskulaturen har vuxit igen som den ska och tydligen har jag dessutom en stark muskulatur trots graviditeter, förmodligen ett resultat av att jag tränat innan jag blev gravid. Så skönt att höra ändå och nu ser jag fram emot att kunna träna magen igen så snart jag har opererats! Håller även tummarna för att problemen med min ländrygg ska försvinna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.