Trädgårdsblommor

Bergs Potter

Trädgårdsblommor

En liten uppdatering från mina trädgårdsblommor. Igår fick vi ett ryck och fixade hur mycket som helst här hemma. Bland annat rensade jag ogräs i rabatterna och klippte bort blommor som sagt tack och hej för i år. Jag band även upp mina Dahlior som höll på att stryka med i helgens stormiga vindpustar. Nu är de säkrade med liv och rem och förhoppningsvis får de snart för sig att slå ut i blom. Än så länge är det bara ett fåtal Dahlior som blommar. Märkligt nog stämmer de inte alls överens med bilderna på Dahliorna som jag har köpt. De är vackra ändå så det gör ingenting. Dock så är det oerhört trist att min favoritdahlia Café Au Lait inte har en endaste liten knopp. Det är den som skymtar i krukan på bilden nedan. Hur kan det bli sådär? Är det för att den har för mycket blad?

Krukor från Bergs Potter.Trädgårdsblommor Röd solhatt Trägårdsblommor

Att planera en rabatt…

Det är ta mig tusan lättare sagt än gjort! Jag är fortfarande inte nöjd med rabatten på bilden ovan. Rosen i mitten älskar jag, likaså min nyplanterade Brudslöja. Den röda Solhatten är också så vacker. Däremot har den vita blomman som liknar Prästkrage (nerklippt på bilden men ni finner den här klick) tagit över hela rabatten. Nu precis innan jag klippte ner den var den alldeles enorm och blommorna liksom hängde vissna över allt annat.

Jag tror att jag vill ändra om ordningen i rabatten men jag vet inte riktigt hur. Hade nästan behövt anlita en trädgårdsarkitekt som vet vad som passar ihop.

Dahliarabatt Jätteverbena Dahlia Cabana Banana Dahlia Cabana Banana Jätteverbena
Första jobbdagen efter semestern

Idag började både jag och maken att jobba igen. Igår kände jag lite ångest över att ledigheten har kommit till sitt slut men det kändes faktiskt riktigt bra att komma tillbaks till rutinerna. Denna veckan går barnen på en annan Förskola vilket jag till en början var lite orolig över. Vi försökte verkligen matcha semestern så att de skulle slippa det. Elsa blev lite ledsen när Calle lämnade henne imorse men när jag hämtade barnen verkade det som att de hade haft en toppendag. Ludwig tyckte att det hade varit så roligt med alla nya leksaker och sen var även hans bästis på plats. Det är verkligen så härligt att se att barnen har kul.

I helgen rundade vi av semestern med att gå på släktträff på Calles sida, så bra styrt och verkligen kul att träffa alla. I lördags kom Svärföräldrarna hit (de har äntligen fått sina sprutor) och passade barnen så att vi kunde köra ärenden och slutligen avsluta med en middag på tu man hand. Bästa slutet på en härlig ledighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.