Trädgårdsplanering – nya perenner

TrädgårdsplaneringTrädgårdsplanering

Trädgårdsplanering – nya perenner

I helgen slog vi äntligen slag i saken och införskaffade lite nya perenner till trädgården. Det här med trädgårdsplanering sker liksom inte över en natt. Den här rabatten precis vid husknuten är jag väldigt glad för. Den skapar så mycket liv i vår trädgård på något vis. Det här året har vi gjort om den lite jämfört med hur den såg ut när vi köpte huset. Vi lät den fina vita rosen stå kvar samt blommorna till höger om rosen, jag vet inte vad de heter men de påminner om prästkragar. De är så somriga på något vis så jag hade inte mage att rycka bort plantan. Sen får vi se om den får flyttas till någon annan rabatt längre fram. Hur som helst så flyttade jag hit Höstvädden som jag till en början planterade framför mina Dahlior och här gör de sig verkligen så bra! Längtar tills de står i full blom! Sen har jag även planterat Röd Solhatt och nu senast åkte två stora plantor med Brudslöja ner. Den sistnämnda hade jag i min brudbukett så den betyder lite extra för mig…

Brudslöja

Nu har vi bara en liten bit kvar som också behöver fyllas ut men jag vet inte med vad. Kanske några fina bladväxter som att man kan fylla ut sommarbuketterna med?

Allium Millenium

Den här rabatten vid Fikonträdet gjorde vi så sent som förra året och då planterade vi först Akleja (som visade sig vara gräsligt ful och väldigt populär hos bladlössen) och Allium Millenium (Kantlök). Den sistnämnda blir som små lila bollar, så fina! När jag såg att det finns likadana plantor fast större var vi båda eniga om att byta ut Aklejan mot tre sådana plantor. Nu är jag så spänd på resultatet. Jag älskar ju blomsterhav och jag tror att man kommer att få just den känslan även här. Dahlia

Så här ser mina Dahlior ut. I år förkultiverade jag dem och det gick faktiskt över förväntan. Jag hade en som inte tog sig men jag tror det var fel på knölen. Den kändes liksom skröpplig jämfört med de andra. Däremot så har ett par av Dahliorna fått silverskimriga blad och jag har förstått att det beror på att de blivit solbrända. Vi planterade bara ut plantorna direkt i rabatten men tydligen ska man vänja växten succesivt vid solljuset. Det är som att sköta om små bebisar de där blommorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.