Tulpanlökar – hög tid att beställa

Tulpanlökar

Tulpanlökar

Jag inser att jag är ute i senaste laget, precis som alltid! Nästan alla tulpanlökar håller på att sälja slut och jag har fortfarande inte lagt någon beställning, hjälp! Min plan var att jag inte skulle stressa med det här för jag vill inte köpa fel sort. Personligen så gillar jag de beiga tulpanerna bäst och helst ska det vara franska tulpaner. De är ståtligast.

Vår plan är att ha en tulpanrabatt där vi har Dahliorna nu samt bredvid dörren på framsidan. Vi får se om det blir sådär snyggt som jag inbillar mig. Eftersom man gräver ner Dahlia-knölarna först i maj tänker jag att tulpanerna kan överlappa så att det inte ekar tomt i rabatten. Är det en smart idé eller är det något som talar emot? Informera gärna ifall det är så att ni ligger inne med någon expertis inom ämnet. Jag är som sagt nybörjare!

Det lutar åt tulpanen i mitten av kollaget.

Den heter Labelle Epoque och de bilder som jag har sett på den så ser den fantastisk ut! De här ståtliga växterna ska tydligen blomma länge med skimrande toner av aprikos, ros och smörkaramell med en gul botten. Det låter väldigt vackert! Den ska heller inte vara särskilt svår vilket passar oss bra.

Sen vill jag som sagt ha aprikosfärgade franska tulpaner. Om någon vet vart jag kan köpa sådana tulpanlökar får ni jätte gärna tipsa mig. Jag har googlat ihjäl mig men jag hittar inga. Frågan är sedan om man ska blanda lökarna eller ha varje sort på varsitt ställe? Vad är snyggast? Jag tror i vart fall att jag vill ha de franska tulpanerna vid uterummet, det kommer bli så snyggt mot den vita väggen.

Nej, nu måste jag fortsätta att leta efter mina tulpaner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.