Två vackra rosenbuskar i vår trädgård

Rosenbuskar

Två vackra rosenbuskar i vår trädgård

Jag tror bestämt att vi har sex rosenbuskar i trädgården och då har vi ändå slaktat ett par stycken sedan vi flyttade in. Rosen är inte min favoritblomma men jag tycker att den är väldigt vacker. Det känns som en tacksam växt som blommar länge och i omgångar. De här två är mina favoriter i trädgården, sen har vi även en jätte vacker rosa rosenbuske som växer i hörnet vid uterummet men den missade jag att fotografera. Rosen på bilden ovan är så vacker när den hänger över staketet, det inger en sådan lummighet när man välkomnas till trädgården. Rosen är inte helt underhållsfri eftersom man måste beskära buskarna någon gång per år men jag upplever den som väldigt tacksam när det kommer till vattningen. Många gånger har vi missat att vattna rosen på bilden ovan eftersom vattenslangen inte räcker hela vägen dit men den fortsätter att se alldeles bedårande ut.

Jag vill även ha en stamros som jag hade tänkt plantera i en kruka men jag blev lite för snål sist när vi var på Plantagen. Den jag tittade på kostade 900kr och innan jag köpslår måste jag läsa på lite så jag vet vad jag ger mig in på. Helst ska den ju överleva också…

Rosenbuskar

Jag måste byta ut denna rabattkanten men jag vet inte riktigt vad vi ska ha istället. Först funderade jag på smågatsten men jag tror att det blir lite för ”plåttrigt” i och med vi har teglat hus. Tips någon?

2 comments on “Två vackra rosenbuskar i vår trädgård

  1. Kantskydd i metall som är obehandlat som blir rostfärgat är snyggt tycker jag…kanske oxå passar fint ihop med tegelfärgen på ert hus?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.