Utflykt för barn – åka ångtåg på Österlen

Igår packade vi in oss i bilen tidigt på morgonen och åkte hela vägen bort till Brösarp, där stod detta vackra ångtåg och väntade på oss. Ångtåget har tuffat på denna järnvägen sedan 1971 och numer kan man köpa en tur och retur biljett för ett par hundralappar och njuta av den vackra utsikten mellan Brösarp och S:t Olof på Österlen, barn reser gratis. Vi fick nästan en hel kupé för oss själva och inledde givetvis med ett blöjbyte på golvet, haha! Det var en mysig utflykt, Ludwig hade dock lite myror i byxorna så han ville mest springa runt på tåget vilket man inte får lov att göra. Däremot fick man stå utomhus och det tyckte han var jätte spännande…

Vi var lite rädda för hur bilresan skulle gå med Elsa och gipset men det gick faktiskt över förväntan, dock får man försöka att matcha när hon ska sova för annars vill hon absolut inte sitta i sin bilstol. Sen ska jag inte försköna det här med familjeutflykter för jösses vilken logistik det är och stressen på morgonkvisten innan man fått in allt och alla i bilen hade man gärna skippat men väl på plats så är det faktiskt värt mödan för det blir alltid trevligt.

Efter tågturen stannade vi till på Fridens Gårdskrog (vi hade bokat bord) som serverar alldeles förträffligt goda pizzor, en av de bästa jag har ätit. DOCK så måste jag poängtera hur otrevligt bemötande man får ifrån en av ägarna, eller det är nog snarare bara hennes attityd som man upplever som otrevlig för hon liksom snäser av en på ett sätt som gör att man blir alldeles förvånad. Jag läste på TripAdvisor och det verkar vara en genomgående synpunkt vilket är synd för stället är verkligen jätte mysigt, det blir dock inga fler besök från oss. Jag tycker det är så viktigt med bemötandet när man är på restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.