Vår midsommardukning

Ännu en sak som jag tankar energi ifrån, det är att ta mig tid till att styla och göra det fint här hemma. Jag älskar det! För att spara tid på självaste midsommarafton provdukade jag bordet tidigare i veckan och jag tänker mig en somrig men enkel dukning där blommorna får ta över. Jag är dock fortfarande osäker på om jag ska ta den beiga eller den gröna duken, det händer ju lite mer med den gröna varianten men samtidigt ger det ett somrigt intryck med den beiga. Vi får se hur jag gör.

Blommorna knipsar jag av i trädgården och vaserna har jag samlat på mig under åren, sist i samlingen är de tre små vita vaserna från Lyngby Porslin som har kommit till att bli mina favoritvaser. Jag älskar det stilrena och de raka linjerna, passar så bra till inredningen här hemma.

Givetvis åker den svenska flaggan fram, det är Calles flagga som han fick när han var liten och jag tycker att den är så fin.

Rörstrandsporslinet passar bäst till midsommar, klassiskt och fräscht, sen tänkte jag hitta några “midsomriga” servetter till.

Sen är jag så himla glad över att vi äntligen har löst problemet med solsegel så att vi kan sitta här även när solen står på. Som vi har letat efter ett passande segel (alla har ju olika mått samt olika upphängningslösningar) och så låg det på Ikea (av alla ställen) och väntade på oss för bara några ynka 100-lappar. Vårt gamla solsegel gick nämligen sönder och vi har letat efter ett likadant men det har varit fullkomligt omöjligt. Nu när vi har beslutat oss för att göra om uterummet kommer vi förmodligen även göra om pergolan (tids nog) så därför ville vi ha något enkelt och framförallt billigt så det här blev hur bra som helst!

One comment on “Vår midsommardukning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.