Vardagspusslet

Vardagspusslet

Jag tänkte det kunde vara kul att dela med mig av hur en ”vanlig dag” ser ut för oss, från morgon till kväll. Det är så olika från familj till familj och jag är själv så nyfiken på hur andra får ihop allt. För vår lilla familj är rutiner A och O, jag anser även att det är viktigt för barnen att de har rutiner. Jag vill tro att det ger dem en trygghet när de känner igen momenten och lite vet vad som väntar dem. Sen är det även för vår egen skull som vi vill ha rutiner, det gör att vi faktiskt kan få allt att rulla på smidigt trots att vi inte som många andra har får någon extern hjälp i vardagen.

För oss ringer klockan alltid 06:00, har vi tur får vi sova fram tills dess men det är inte alls någon garanti. Ludwig är nämligen helt sjukt morgonpigg och har alltid varit. Oavsett när han går och lägger sig vaknar han i princip senast klockan 06:00. Ibland till och med tidigare, när det inträffar brukar maken lägga sig i soffan med Ludwig som helt enkelt får titta på tv tills klockan ringer. Jag går direkt in i duschen, fixar till mig och klär på mig. Calle tar Ludwig med sig ner och kör lite hemmaträning samtidigt som han gör smoothie till hela familjen. Elsa ligger oftast kvar i sängen och sover tills halv sju/sju. När jag är klar sveper jag min smoothie, packar väskan, borstar tänderna och hoppar på cykeln till kontoret. Klockan är då 07:00 och jag måste säg att den halvtimmen på cykeln är den absolut bästa starten på dagen (förutom när det regnar eller blåser för mycket)…

Jag jobbar oftast på kontoret fram tills lunch eller strax där efter för att sedan köra slutspurten hemifrån. Oftast har jag möten hela eftermiddagarna. Jag jobbar ju mot USA och de börjar sin arbetsdag först när klockan är 13:00. Vid 16 rundar jag av arbetsdagen, tar med mig en varsin fruktskål till barnen och beger mig mot Förskolan. Det tar ca 10 min att gå dit och jag brukar hämta någon gång mellan 16 och 16:30 beroende på när jag kommer loss. Att ha denna flexibiliteten med att kunna jobba hemifrån hur mycket jag vill är guld värt, det blir liksom inte alls lika stressigt.

Väl hemma kastar jag mig på spisen och fixar någon enklare mat till mig och barnen. Under tiden som jag lagar mat leker oftast barnen eller så sitter de på köksbänken och tittar på när jag står vid spisen. Det är i princip alltid någon kamp med att få i båda barnen mat. Ludwig är inne i en fas där allt är äckligt! Jag har dock kommit på ett knep där jag mutar honom med att han måste ta EN tugga för att han ska få bestämma vad de ska titta på medans de äter. Efter en tugga så inser han oftast att han tycker om maten och har jag flyt äter han självmant efter det. Yes, de tittar alltid på Ipaden när de äter middag efter Förskolan. Det gör det lite lättare när man ska ha hand o båda barnen under den absolut mest gnälliga tiden på dygnet. Efter maten är det dock fokus på lek, oftast sitter jag med dem på golvet och är verkligen delaktig i lekandet. Tisdagar och torsdagar vankas det bad så då får de leka i badkaret istället. Calle kommer oftast hem runt 18:15 och så fort han sätter foten innanför dörren lämnar jag i princip över ”barn-stafettpinnen”. Oftast fixar jag med tvätt eller kör något ärende alt tar en snabb promenad innan det vankas nattning. Vi nattar oftast barnen tillsammans, våra barn somnar för det mesta väldigt snabbt så vi tycker att det är effektivast. Ludwig sover där uppe i våningssängen och Elsa under så jag brukar lägga mig bredvid henne och Calle står bredvid sängen och nattar Ludwig. Vi berättar alltid någon spännande historia om Miio (min älskade hund) vilket Ludwig tycker är så spännande. Han frågar numer alltid om vi kan berätta något nytt om Miio. Efter ca 20 min sover båda två.

Efter nattningen byter jag om till pyjamas och sätter mig oftast och jobbar fram tills 22-23. Just nu är allt så nytt på jobbet och jag har så mycket jag behöver sätta mig in i så timmarna på dagen räcker inte riktigt till. Även Calle jobbar i princip varje vardagskväll så vi har ju sällskap av varandra. Utöver jobbet har jag ju även mitt bolag och en hel del samarbeten som jag försöker skapa content till på helgerna. En svår ekvation det där men jag tänker att så snart jag är varm i kläderna på jobbet kommer inte kvällarna att vara riktigt så belamrade med jobb.

Hur som helst, vi brukar lägga oss ca 22:30 men på sistone har det blivit senare än det. Nu har vi dessutom en liten Elsa som fortfarande inte sover hela nätter så vi vaknar oftast av att hon skriker på oss någon gång mellan 01-03. Till en början försökte vi natta om henne inne i hennes säng men hon satte i system att vakna igen redan efter 30 min vilket upprepade sig var gång vi hade nattat om henne så numer bär vi in henne till oss. Ludwig vaknar dessutom också en gång per natt vilket nästan alltid inträffar en halvtimme efter att vi burit in Elsa till oss. Ja men ni hör ju, det där med en god natts sömn existerar inte här hemma…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.