Världens godaste cheesecake

IMG_7518

Recept

3 st ägg

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

200g philadelphiaost

3 dl vispgrädde

10 st digestivekex (vi använde både digestivekex samt pepparkakor och tog några fler för att få lite extra kaksmulor, det är ju så gott)

Bunke 1: Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke (den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri). Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp. Tillsätt philadelphiaosten. Blanda ner den till en jämn smet förhand eller med elvisp på lägsta hastighet.

Bunke 2: Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt. Rör där efter ner den vispade grädden i bunke 1 (för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen).

Bunke 3: Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena fettfria vispar) med elvisp (skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken). Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna i bunke 1.

Krossa kexen, antingen förhand eller i en blender. Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt. Strö resten av kaksmulorna ovanpå. Ställ in i frysen i minst 4 timmar (för vår del tog det längre tid innan kakan var tillräckligt frusen så min rekommendation är att tillaga den dagen innan man ska servera den.

Vid servering: Ta ut cheesecaken 15-30 min i rumstemperatur före serveung eller ställ den i kylen 1-1,5 timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.