home sweet home

Resan från det att vi startade i Quepos tog nästan exakt 24 timmar, den gick dock slutligen oförskämt smärtfritt måste jag säga.

Igårkväll vart vi dock något oroliga då vi överhuvudtaget inte hade tänkt på att boka färden mellan Quepos och San José! När vi klockan 22 kvällen innan hemfärd fick för oss att vi kanske borde ”kolla upp” när bussarna gick visade det sig att alla Shuttle Buses var fullbokade,  lokalbussen skulle ta över fem timmar och gick endast klockan 06:00 och 9:30 vilket betydde att vi skulle missa flyget om vi inte fick plats på den första bussen som man dessutom egentligen hade behövt köpa biljetter till i förväg, båda flygbolagen som erbjuder inrikesflyg till rimliga priser var också fullbokade och att ta en taxi skulle kosta multum.

Men så kom vändningen, vi hade just beslutat oss för att chansa på den första lokalbussen och om det skulle skita sig helt enkelt tvingas att ta en taxi oavsett pris, då jag kring tolvsnåret på natten trillade över ett nummer på nätet som jag ringde upp och som lyckligtvis erbjöd privata shuttles för 160$ som åtminstone var överkomligt i pris med tanke på sträckan. Klockan 08:00 kom chauffören och hämtade oss och vi fick en fantastisk sightseeing på köpet, bland annat stannade vi till och tittade på vilda krokodiler som lägrade mitt bland allmänheten under en ”motorvägsbro”. Tydligen trillar människor i där titt som tätt och har man väl trillat i, ja då kommer man inte levande därifrån!

IMG_0068

IMG_0070

IMG_0103

IMG_0105

IMG_0092

IMG_0075

IMG_0088

IMG_0113

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.