Laxpaj – kallrökt lax

Laxpaj
Laxpaj – med kallrökt lax

Recept:

Googlade upp det här receptet när vi hade en förpackning kallrökt lax som vi inte riktigt visste hur vi skulle servera. Tyckte pajen lät så god men vi höftade lite på måtten eftersom vi använde en liten pajform och tyvärr lyckades vi inte helt. Jag tyckte att pajen blev alldeles för salt men det är kanske inte så konstigt om den innehåller både lax, soltorkade tomater och oliver. Calle tyckte dock att den blev jätte bra. Nåväl, jag tycker att den är värd en andra chans så jag sparar ner receptet här i mitt arkiv.

Pajdeg:

3 dl dinkelmjöl
100g smör
0,5 tsk salt
0,5 tsk ättika (12%)
3 msk vatten

Fyllning:

400g kallrökt lax
70g blandade blad (exempelvis löktrav, kirskål och svinmålla – eller spenat)
4 salladslökar
10 bitar soltorkade tomater
1 dl gröna oliver
1 dl riven ost
1 knippe färsk dill

Stanning:

4 ägg
2 dl créme fraiche
2 msk skånsk senap
salt, peppar, vitlökspulver

Jag har varit hemma själv med barnen sedan igår. Calle hade aktivitetsdag/kväll med sitt team igår och passade på att ta in på hotell i Köpenhamn. Nästa vecka ska han på ledningsgruppsmöte med två övernattningar. Förra veckan var han borta på event hela lördagen så jag känner att jag behöver ta igen lite barnfri tid för just nu är jag helt slut i rutan. Amanda kom hit igårkväll och bistod med lite lekhjälp. Nåväl, i just nu leker barnen fint på varsitt håll men det är bara en tidsfråga innan de ryker ihop så jag tänkte bara snabbt kasta in ett inlägg. När Calle kommer hem tänkte jag ta tillfälle i akt att knäppa av lite nya bilder på ovanvåningen, får se om jag orkar det när det väl är dags…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.