Peking – Förbjudna Staden

Jag tänkte att (så här, mer än ett halvår efter och lagom inför nästa äventyr som äger rum redan om två veckor!!) försöka att sammanställa en liten Kina-resumé (uppdelat i olika inlägg) av mitt och Lindas första men absolut inte sista äventyr tillsammans. Vi två har verkligen funnit varandra och ibland kan jag tycka att det är lite skrämmande hur lika vi är till sättet, vi har båda enorma planer med livet och det känns som att det aldrig tar stopp. Bara en sådan sak som alla märkliga resor vi har på vår ”to do list” hör ju inte direkt till vanligheten, majoriteten av mina vänner skulle inte ens sätta sina fötter i länderna som vi  får för oss att utforska och bara det säger ju en hel del…vi har funnit varandra!

Precis som med den kommande Mexico-resan hade vi i princip snurrat jordgloben en sådär hundra varv och faktiskt tagit beslut om att vi skulle på safari i Tanzania när vi på fem röda sekunder tvärt ändrar koordinaterna och innan vi ens själva hade hunnit blunda vart flygresan till Peking och hem ifrån Hongkong bokade och betalade. Då ska det poängteras att vi över huvudtaget inte hade kollat upp avstånden och värderat om vi ens skulle hinna med alla destinationerna där emellan. När det sedan kom till att planera rutten köpte vi min fd kollegas förslag rakt av, likaså med sevärdheterna och färdsätten. Något stressade själar? Svar ja! Vi fullkomligt avskyr att planera resor, jag vet inte hur många gånger vi har svurit om att vi faktiskt skulle behöva en assistent som bokar och planerar allting åt oss.

Om jag skulle nämna ens hälften av alla händelser som sedan inträffade under vårt äventyr så skulle bloggens skrivfält förmodligen ta slut någonstans på mitten, det har med handen på hjärtat aldrig någonsin tidigare inträffat så mycket knasigheter under så kort tid som det gjorde för oss i Kina.

Nu till upplevelserna! I Peking hann vi med i princip allt som sig bör med start på den Förbjudna Staden, vi var dock lite dåligt pålästa för när vi väl kom in genom ”Meridianporten” så trodde vi att ”this is it” så där stod vi och fotograferade som galningar och tiden tickade när vi plötsligt insåg att detta var ju bara ett litet avstamp innan man faktiskt kom in i den Förbjudna Staden!! Då hade vi ca 20 min på oss innan ställets portar stängde för dagen så vi fick bokstavligt talat springa igenom området och kom således ut på motsatt sida och kände över huvudtaget inte igen oss någonstans. Vi kastade oss in i första bästa cykeltaxi (eftersom taxibilarna ens inte ville stanna eller ens titta åt vårt håll) då vi plötsligt drabbades av en enorm hungersnöd, det går verkligen inte att beskriva med ord. Det fanns ingen utväg och vi bad chauffören att cykla oss till första bästa Mc Donalds som visade sig ligga mitt inne in the middle of nowhere som vi senare insåg var en renodlad kinesby där ingen pratade engelska och ens kunde visa på kartan vart vi befann oss. Nåväl, det var det billigaste Mc Donaldsmålet vi ätit genom tiderna och utan tvekan även det godaste. My god vad hungriga vi var!

Kläderna ska vi inte tala om, vi hade fått höra att det skulle vara så varmt att vi knappt skulle orka gå omkring och se på alla olika turistattraktioner! Tji fick vi, vi följde såklart direktiven och packade endast ner sommarklänningar som vi till vår besvikelse INTE kunde använda då det var kallare än kallast!

DSC_0084 DSC_0111 DSC_0115 DSC_0117 DSC_0138DSC_0327 DSC_0494

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.