Picknick i Danmark

Picknick

Picknick i Danmark

Det första vi gjorde när vi kom fram till hotellet i Vejle i Danmark var att slå oss ner vid detta ljuvliga picknickställe precis vid kohagen intill hotellet. Vädret visade sig från sin absolut bästa sida och vi blev sittandes länge. Barnen sprang runt och lekta i de ljuvliga omgivningarna och jag och Calle njöt av ett glas bubbel/öl och att barnen var på otroligt bra humör. Stunder som dessa är guld värda, oj som vi njöt. Jag fick till och med lov att plocka fram kameran och knäppa av lite ögonblicksbilder på barnen. Drömmen för en ”fotograf” när man av en slump hamnar på sådana här fotovänliga ställen. Vid 19-tiden hade vi bokat bord på hotellets restaurang och efteråt gick vi tillbaks till vårt picknickställe och gick inte in förrän runt elva-tiden.

Vårt boende

Vi bokade hotellet i absolut sista sekund. Eftersom vi skulle spendera två dagar på Legoland/Legohouse ville vi ha lite miljöombyte och bo mer naturnära. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle checka in på något av Legolands egna hotell just för närhetens skull men samtidigt så hade vi ju bilen med oss och så här i efterhand är jag så glad över att vi valde att bo på Haralskaer Herrgård som ligger i grannbyn Vejle istället. Ca 10-15 min från Legoland. Två nätter bodde vi här och jag hade absolut kunnat tänka mig att förlänga vistelsen och även njuta av naturområdet en dag men det får bli nästa gång. Det fanns nämligen flera vandringsstiger som man kunde utforska. Rummet som vi bokade var dock väldigt litet, skulle tippa på 15 kvm, så om man vill spendera mycket tid inne på hotellrummet kanske detta hotellet inte är det bästa alternativet. Barnen sov skavfötters i en extrasäng så egentligen fanns det inga rum för 4 personer men vi fick lov att köra på denna lösningen som fungerade utmärkt för oss, istället för att boka två rum.

Jag tror vi betalade ca 1.500 DKK per natt så det var dessutom ett billigare alternativ än om vi hade bott på Legolands hotell.

Picknick Picknick
Picknick

Jag reser alltid i bekväma kläder när vi kör på roadtrips, träningsbyxor och T-shirt från Filippa K.

Haraldskaer Herrgård Picknick

Att sitta här omgivna av kossor och ljuvliga ängsblommor med strålande sol var alldeles idylliskt….

Stråhatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.