Potträning på en vecka

DahliaträdgårdPotträning på en vecka

Precis som jag förutspådde så behövde Elsa bara ”släppa taget” en gång och sen skulle det bara rulla på. Så här nästan en vecka efter att vi startade potträningen kan jag nu stolt berätta att vi har en ”toalett-tränad” Elsa. Hon hoppade helt över pott-stadiet vilket är så skönt. Efter att hon accepterade att släppa taget har det inte skett en enda olycka dagtid. Inte ens när vi befunnit oss på stranden har hon kissat på sig utan sagt till och lyckats hålla sig tills dess att vi hittat en toalett.

Det är så individuellt hur snabbt barnen lär sig att gå på toaletten och något som funkar för ett barn funkar kanske inte alls för ett annat barn. Mitt bästa tips är att hålla ut och ha tålamod för plötsligt så vänder det. Det är så lätt att bara ge upp för det känns stundtals hopplöst. För Elsas del kändes det nästan omöjligt i början för hon prickade inte en enda gång på flera dagar men när hon väl hade prickat en gång så var det nästan klart. Med Ludwig så var det helt annat men jag har för mig att även hans potträning tog en vecka från det att vi hade bestämt oss.

Nästa utmaning blir att hon ska känna sig bekväm med att gå på toaletten även på Förskolan för imorgon börjar vi jobba igen. Jag räknar med att det kan bli ett bakslag men grovjobbet är i alla fall gjort…

Dahlia Dahlia Potträning på en vecka Potträning på en vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.