Renovering förråd – startskott

Renovering förråd
Renovering förråd – startskott

Nu har startskottet för renoveringen av vårt förråd gått av stapeln. I helgen hade vi mormor & morfar på besök och då ägnade männen sig åt att montera ner eternitplattorna som innertaket var klätt i. Vi bestämde vi oss för att göra det momentet själva för att spara lite pengar i projektet som redan har sprungit iväg kostnadsmässigt. Det gick förvånansvärt smidigt och nu är plattorna ett minne blott, så skönt. Det uppdagades dock att innertaket var i sämre skick än vi trodde vilket resulterar i att vi behöver byta hela innertaket, vi hade nämligen bara tänkt att stärka upp taket med en balk och sedan måla det befintliga innertaket. Så blir det alltså inte, nu får vi byta ALLT. Vi som ganska nyligen la på nytt papptak. Nu när allt ändå ska göras om passar vi även på att höja taket något så att vi får plats med en ytterdörr i normalhöjd.

De två dörrarna samt fönstret på bilden ovan ska alltså bort och sättas igen och istället ska vi sätta dit en bredare dörr (vit) så vi kommer in med allt som behöver förvaras. Jag tror att dörren ska vara placerad mer till höger fast ändå en bit ut från muren så att säga. Taket på förrådet kommer hamna i samma höjd som uterummet och sen kommer vi att putsa allt (även uterummet) i en grå-/beige nyans. Jag tror att det kommer bli superfint och kännas mer enhetligt. Muren kommer vi att putsa vit vilket kommer passa bra med alla vita detaljer (dörrar och fönster) både på huset och uterummet/förrådet. Där plattorna ligger kommer vi att gjuta en uteplats (allt för att få det så underhållsfritt som möjligt plus att vi tycker det är så snyggt). Utanför uterummet kommer vi dessutom att bygga ett trädäck (samt pergola) och mot den gjutna delen utanför förrådet blir det nog ett litet trappsteg ner. Jag tror det blir fint med kontrasten trä och betong. Sen ska nockpannorna (äntligen) monteras på muren samt belysningen. Utöver allt detta kommer avrinningen att grävas ner och kopplas på mot dagvattenbrunnen. Det är egentligen avsaknaden av en ordentlig avrinning som fick oss att dra igång detta projektet, det blev nämligen översvämning i förrådet när det regnade som värst. Just nu har vi temporärt kopplat en dräneringsslang som leder bort regnvattnet från förrådet. När vi ändå är igång (haha, så mycket ”när vi ändå är igång” det har blivit) passar vi även på att fixa grunden på huset samt luckan ner till källaren som börjat ruttna. 

Renovering förråd Renovering förråd Renovering förråd Renovering förråd Renovering förråd Renovering förråd
Det här lilla utrymmet som vi tror har varit en utetoalett ska slås ner så att vi istället får ett stor enhetligt förråd. Renovering förråd Renovering förråd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.