Renovering uterum

Spröjsat skjutparti

Renovering uterum

En liten uppdatering på vår långdragna renovering av uterummet. Alltså vi som trodde att vi skulle hinna njuta av det färdiga resultatet redan i somras. Vi lär oss aldrig, precis alla renoveringar tar så mycket längre tid än man tror. I vårt fall så beror det dock, till vårt försvar, på den långa leveranstiden av material. Denna sommaren har tydligen varit ett rekordår för många byggvaruhus och det fick vi sannerligen känna på. Den träpanelen som vi till en början hade valt har tex varit restnoterad hur länge som helst. Nu har vi nog kommit fram till att vi ska ha en annan variant som nu verkar finnas på lager…

Renovering uterum

Nästa steg i renoveringen

Vårt nästa steg i renoveringen blir att sätta upp liggande vitmålad träpanel invändigt. Även takreglarna som skymtar i bilden ovan ska målas vita. När det kommer till golvet har vi velat fram och tillbaks och egentligen fortfarande inte tagit ett slutgiltigt beslut. Det lutar dock åt att vi bara målar golvet i en grå färg. Allt från trall till rått betonggolv har stått på önskelistan men valts bort. Det sistnämnda vill jag fortfarande ha men jag inser att det nog inte är så praktiskt. Bara en sådan sak som att dammsuga ett rått betonggolv blir ju lite knepigt, än mindre kan man moppa det. Med två små barn blir det nog lättare att ha en målad yta och istället satsa på någon trevlig matta under bordet.

Renovering uterum

Jag tycker att skjutpartiet har lyft hela uterummet till en helt ny nivå. Vi är så nöjda över att vi gick på detta alternativet framför någon billigare variant utan spröjs som vi först var inne på. Även taket som är ett kanalplasttak är jag så otroligt nöjd med, det blev så mycket bättre än jag hade föreställt mig. Det gör att rummet blir så ljust vilket jag älskar. Vi använder verkligen vårt uterum supermycket och så sent som idag satt vi där och åt lunch. Det blev grillad korv i trädgården, kanske sista gången för i år som vi grillar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.