saffranskryddad fisksoppa

Alltså jag finner inga ord för den här soppan, så himla enkel att tillaga men ändå så lyxig till smaken. Vi festade till på den här en vanlig måndag och var båda fullständigt eniga om att det här får bli vår nästa ”bjudrätt” när det vankas besökande middagsvänner. Jag är såld!

IMG_1663RECEPT

400g torsk

300g laxfilé

150g räkor

1 st purjolök

1 st vitlöksklyfta

3 msk hummerfond (Touch of Taste)

2 dl vatten

2,5 dl matlagningsvin, vitt

2,5 dl matlagningsgrädde

1 dl creme fraiche

1 pkt saffran

1 tsk salt

0,5 krm svartpeppar

1 tsk timjan

1 tsk basilika

olivolja

Skär fisken i 3cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraîche och låt sjuda i 10min. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna. Servera gärna med en bit bröd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.