Skywalk

IMG_3463
IMG_3482
Att gå omkring bland ”trädkronorna” i djungeln och skåda djur- och växtlivet ovanifrån är inget man gör i vardagen precis, jag hade höga förväntningar på denna turen. Dessvärre införlivades de inte och detta mycket på grund av den katastrofalt dåliga guiden som hela tiden skyndade på och i princip inte lät oss att ta den tiden vi efterfrågade då vi väl var uppe i hängbroarna och strosade.
IMG_4671
IMG_3401
IMG_3406
Nej, istället fokuserade han på träden på marken och försökte inbilla oss att man faktiskt kunde prata med växterna och ställa direkta frågor som de med sin ”energi” kunde besvara genom att man skulle hålla upp två järnstänger som beroende på vad trädet svarade antingen rörde sig inåt eller utåt.
IMG_3372
IMG_3371
IMG_3457
IMG_3460
IMG_3351
OM vi föll ut i gapskratt när han på fullaste allvar frågade ett träd om det ”gillade barnen (ja, då syftade han på oss samt ett amerikanskt gäng som vi hängde samman med) i gruppen?” och det svarade NEJ. Inte nog med att han bokstavligt talat rusade förbi det vi var där för, han sprang dessutom ifrån det amerikanska paret som stannade till för att ta lite bilder.
IMG_3484
IMG_3485
IMG_3501
Nåväl, det blev ett äventyr men inte i den bemärkelsen vi förväntat oss. Istället fick vi erfara ”costaricanernas” extremt dåliga temperament då vi som grupp riktade ett gemensamt klagomål på turen dels på grund av att guiden som verkade rökt på valt att prata med träden istället för att gå omkring i hängbroarna vilket vi var där för, dels för att han sprungit ifrån oss och lämnat oss ensamma i en djungel där vi aldrig tidigare befunnit oss, dels för att tre av åtta hängbroar var under konstruktion och således ej gick att bestiga vilket de undvikit att berätta för oss då vi signade upp för just detta utflyktsbolag.
IMG_3389
IMG_3517
Vi som grupp fick igenom vår vilja och blev kompenserade för den extremt dåliga turen genom att få tillbaks 50% av priset men innan detta beslut togs fick vi skåda en syn vi aldrig tidigare sett. Managern som slutligen tillkallades var så röd i nyllet att vi trodde att han skulle sprängas, han knystade inte ett ord (eftersom han inte kund engelska) utan observerade oss under tystnad när vi riktade våra klagomål för att plötsligt slå näven i bordet med en enorm smäll och skrika ut något på spanska innan han åter vände på klacken och gick in på sitt kontor. Haha!
IMG_3349

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.