Snittamaryllis – min favoritblomma juletid

Snittamaryllis

Snittamaryllis

Snittamaryllis är utan tvekan min favoritblomma juletid. Den är så otroligt ståtlig och är minst lika fin innan den blommar som när den står i full blom. Jag köpte de här vinröda snittamaryllisarna dagen innan julafton och idag slog de ut i full blom. Ett stort tack till svärföräldrarna för det var för ett presentkort från dem som jag köpte buketten. Nu har jag två vackra buketter som förlänger julen här hemma…

Jullov

Det blir lite mindre bloggande för min del så här i jul. Jag fokuserar på att bara ta dagen som den kommer och att spendera tid med familjen. Ludwig har jullov och det är faktiskt så mysigt att ha honom hemma. Jag trodde att han skulle klättra på väggarna men det är precis som att han har anpassat sig till jullunket. Vi är ganska segstartade om dagarna, även om vi kommer upp i tid. Vi har fått sovmorgon fram tills halv sju/sju nästan varje morgon och det hör inte till vanligheterna!

Ikväll är jag hemma själv, maken hänger med ett par vänner. Det blev såklart lite kaos vid nattningen, varför blir det alltid det när man är själv med barnen? Vi brukar annars ha väldigt enkla nattningar. Hur som helst så var Elsa överpigg. Efter att hon fått sin välling och jag hade nynnat samma visa typ hundra gånger spottade hon ut nappen och började vifta med armarna. Det slutade med att jag fick natta Ludwig med Elsa i knät. Vår rutin är att vi går in och bortsar tänderna och kissar och sedan kryper Ludwig ner i sängen. Jag sitter kvar och sjunger i ca tio minuter sen sover han. Detta gjorde jag alltså med en hysterisk Elsa som sällskap och tro det eller ej men Ludwig somnade som vanligt på tio minuter. Alltså han är så duktig! Han frågade inte heller efter nappen och idag har han dessutom inte ens pratat om att tomten har tagit den för honom….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.