The Magic Box – Mauritius

IMG_7210

IMG_7215När vi valde område och hotell att bo på gick vi helt och hållet på rekommendationer ifrån resebyrån som vi anlitade till att skräddarsy vår resa och tyvärr måste jag säga att så här i efterhand hade jag helt klart lagt upp vistelsen annorlunda. Jag hade valt område/hotell på ön med mer omsorg och det där med att köpa till all inclusive var förmodligen både första och sista gången för vår del, när jag är på semester vill jag inte få känslan av att befinna mig i en skolmatsal eller på ett charterhotell och jag vill heller inte bli serverad en sämre turistanpassad meny. Jag vill äta inhemsk mat och vidga mina smaklökar, jag vill att varje måltid ska bli en upplevelse i sig och det blev det tyvärr inte på Mauritius. Även om vårt hotell faktiskt hade en barnfri a´ la carte restaurang där det varje kväll serverades fyrarätters så lyckades de tyvärr inte, hade de satsat på att servera lokal mat så hade man förmodligen fått en helt annan upplevelse.

Sista dagen passade vi dock på att äta lunch på ”the Magic Kiosk” som tydligen har fått riktigt bra betyg på Trip Advisor och det är precis det här jag vill uppleva när jag besöker nya länder, jag vill äta samma mat som invånarna i landet och mer lokalt än det här kunde det knappast bli! Maten var överraskande god och personalen levde sitt egna lilla liv, jag tror bestämt att det var tio anställda som sprang runt och serverade hungriga strandgäster och det var riktigt roligt att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.