Touchdown Victoria Falls

IMG_6339

IMG_6332Det var lättare sagt än gjort att fånga Victoria Falls på bild! Vi kom dessutom precis i början av regnperioden så vattenfallet vart på stora delar fullkomligt snustorrt vilket var tur för annars hade vi inte ens kunnat plocka upp kameran utan att riskera att den skulle bli vattenskadad.

På de ställena där vattenfallet forsade var det som att gå igenom en dusch, under regnperioden är det med andra ord så mycket vatten att du inte ens kan se över till Zambia ifrån Zimbabwesidan som vi besökte så vi gjorde helt rätt i att åka dit vid just denna tidpunkten på året.

IMG_6452

IMG_6454

IMG_6411

IMG_6330

IMG_6533

IMG_6497

IMG_6492

IMG_6506

Vi hade våra funderingar på att även gå över bron till Zambia för att se fallen även ifrån den sidan, därifrån kan man nämligen bada i något som kallas för the devil’s pool (googla så får ni se!!) vilket hade genererat sjukt coola bilder. Hur som helst så var vi med om en incident när vi landade i Zimbabwe som gjorde att vi avstod från att söka dubbla visum vilket vi hade behövt om vi skulle gått över till Zambia för att sedan komma tillbaks till Zimbabwe igen.

Vi glömde nämligen våra dollar i bagaget som vi hade checkat in och för att få komma in i Zimbabwe måste man betala en avgift till Mugabe, kontant såklart! Alla våra pengar låg således i väskorna som man kommer åt först efter att man skulle betala denna avgiften och gått igenom passkontrollen. Det hela slutade med att vi involverade hela flygstyrkan och fick dem att leta reda på vårt bagage innan de forslades in till ankomsthallen, CJ fick till och med hoppa in i bagageutrymmet och slutligen peka ut väskorna vilket så här i efterhand är lite kul men just då och där vart vi något nervösa för att inte komma in i landet. På grund av denna incidenten (det hade kanske hänt ändå) hade vi sedan på tillbakaresan inbrott i båda väskorna, förmodligen för att de hoppades på att vi fortfarande skulle ha kvar våra kontanter i resväskorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.