Vad man behöver ha med sig på Förskolan

Jag har kört lite “inskolning” på Förskolan med Ludwig denna veckan eftersom jag ändå hade möjligheten till det, visste inte alls hur man skulle göra efter sommaruppehåll och ny avdelning som väntade men har förstått att det är blandat (tack för all input på Instagram). Första dagen ville han inte alls gå in, han kramade mig om benet och ville bara upp i min famn så där och då bestämde jag mig för att gå in med honom en stund. Det var kaos med alla gråtande barn och Ludwig var minst av dem alla, han tittade storögt på de större barnen och höll sig nära mig. Efter en stund började han leka med lite bilar och traktorer (hans stora passion när det kommer till leksaker), ett annat mindre barn kom och satte sig i mitt knä medan jag satt och tittade på när Ludwig brummade med bilarna så jag smälte verkligen. Kanske ska skola om mig, haha! När det var dags för frukost hamnade han vid ett bord med bara tjejer (de var 15 barn varav två killar, haha!! Denna veckan har de slagit samman flera avdelningar eftersom många fortfarande är lediga) och alla var mycket äldre än Ludwig och satt och pratade om att de hade varit på tivoli i sommar. Ludwig satt tyst och observerade, åt sin macka och sin yoghurt och var sååååå duktig. Så roligt att se hur han agerar i sådana här situationer, här var det inget “kasta maten på golvet trams” som han gärna gör hemma. När han hade ätit upp och han kändes bekväm där han satt (han pekade med jämna mellanrum mot mig och sa “mamma”) passade jag på att lämna, jag gick fram och pussade honom och sa hejdå. Då blev han fullkomligt hysterisk, han började stortjuta (aldrig sett honom så där ledsen förut), grät och ulkade och skrek maaaaaamma. Det var så hemskt, jag vet inte hur man ska göra i sådana situationer men har hört att man inte ska dra ut på avskedet så jag vinkade och gick. En av pedagogerna plockade upp honom och de sprang ut i korridoren för att hämta hans napp och snutte. Jag började storgråta i bilen och körde gråtandes hemåt, fy farao va jobbigt det var att lämna honom så där. Han brukar ju inte gråta vid lämning, sen är det iof maken som lämnar honom så jag har inte varit med så många gånger, vilket jag inser är bra för jag hade ju brutit ihop totalt om han hade varit så här varje dag.

När jag sedan hämtade honom hade han hur kul som helst. Tydligen är han populärast på hela Förskolan bland de äldre flickorna som hela tiden vill passa honom. När jag kom så satt han i en flickas knä och åkte rutchkana med henne, han skrattade och såg ut att ha jätte kul. Väl nere på marken igen stod det två flickor till som genast tog honom i handen, sååå sött!! När vi skulle gå vinkade han glatt på dem! Tänk att han är en liten individ som har ett eget liv där på Förskolan, lär känna människor som vi inte känner och hittar på saker om dagarna. Känner nog lite separationsångest i skrivande stund, haha!

Hur som helst, någon bad mig skriva vad man behöver ha med sig till Förskolan och jag minns själv hur vilse jag var när det var dags för Ludwig så jag tänkte dela med mig av hur vi har gjort. Nu började Ludwig förskolan i mars och då var det kallt ute men vi köpte följande som alltid hänger på Förskolan så att han är redo beroende på väder:

  • regnoverall (ej fodrad och har använts såå flitigt med tex fleecejacka under)
  • fleecejacka (denna har använts sååå flitigt)
  • täckjacka (knappt använd)
  • termobyxor (knappt använd)
  • gummistövlar
  • gympadojjor
  • sommarskor
  • keps
  • mössa
  • vantar

Sen har vi alltid två par extra byxor samt två par extra tröjor/bodys och ett par strumpor för ombyte när han tex spillt ner sig totalt eller om det skett en kiss-/bajsolycka vilket har inträffat någon gång. De kladdar något enormt och jag upplever att de inte använder hakklapp när de äter för jisses som hans tröjor sett ut ibland efter att han har ätit. Jag förstår varför man inte ska ha “finare” kläder på Förskolan, samtidigt har jag svårt för att ta på honom vad som helst så jag har ju fått en del fina kläder fördärvade.

Nu till hösten behöver Ludwig även en ny jacka, täckjackan som han har blir för varm om det inte är riktigt kallt och fleecejacka kommer vara för kall när det väl blir dåligt väder. Sen vill jag även köpa ett par regnbyxor som går upp till bröstkorgen (med hängslen) för det har jag insett kommer vara super att ha ovanför tex fleecejackan när han ska leka i sandlådan när det har regnat. Utöver det kan jag inte komma på att man behöver något mer! Vi har dock insett att det vore smart att ha 2st snuttisar så man slipper släpa den fram och tillbaks varje gång, dock vill jag i så fall ha en exakt likadan men det har jag inte hittat någonstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.