zucchinipasta med oliver och salami

IMG_4703

Jag har faktiskt jobbat lite proaktivt och förberett en del inlägg så att bloggen inte ekar tomt medan vi befinner oss mitt ute på vildaste savannen och förmodligen inte har något existerande wifi, lite komiskt att jag ens tror att vi ska ha wifi men hur som helst kommer ni helt garanterat även att få en hel del uppdateringar under resans gång för så snart vi lämnar Sydafrika och safarin har vi med all säkerhet tillgång till wifi.

Veckan innan vi reste hade vi lyckligt nog parerat in en matkasse ifrån Mat & Ro och jag blir alltid lika positivt överraskad över hur enkla, snabblagade men ändå så smaskiga recept de komponerar ihop. Det här är ett sådant exempel som föll både mig och CJ i smaken, ibland vill man bara ha något enkelt som inte heller är så tungt i magen. Ett recept som passar fint i mellandagarna efter att man med största sannolikhet har ätit sig lite för mätt av allt vad julbordet har att erbjuda.

IMG_4714

Recept

2 zucchini

1 pkt salami

1 rödlök

1 burk oliver

2 dl grädde

1 dl vatten

smör, salt, svartpeppar

Sätt på saltat vatten till zucchinin. Skala zucchini med en potatisskalare så du får tunna långa remset av hela. Strimla salami och rödlök, hacka oliver. Fräs allt i en panna och häll över grädde och vatten. Låt sjuda i 5 min, smaka av med salt och peppar. Doppa zucchinin i saltat vatten ca 30 sek. Servera salamisåsen med nykokt zucchini.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.