Att ta körkort

-blogginlägget publiceras i samarbete med Trafiko

Att ta körkort

Ta körkort

Ikväll vill jag slå ett slag för vikten av att ta körkort! Det är nämligen ingen självklarhet att alla gör det. Dels så kostar det en slant och sen så kräver det även både tid och tålamod till att ta sig igenom utbildningen. Själv var jag oerhört bestämd med att jag skulle ta körkort så snart jag hade fyllt 18 år. Teorin klarade jag på första försöket men uppkörningen kuggade jag en gång. Så här med facit i hand förstår jag verkligen inte hur det var möjligt. Alltså jag är uppvuxen på landet och i staden som jag körde upp i finns det ETT trafikljus, that´s it! Jag kuggade på att jag vid landsvägskörningen hade kört lite för nära kanten. Jag var fullkomligt knäckt när jag fick beskedet men jag gav inte upp och vid nästa tillfälle klarade jag det!

Nu är allt så mycket smidigare, man kan ju göra i princip allt digitalt! Jag minns att man själv var tvungen att boka in sig vid datorerna på Körskolan som man hade valt. Där fick man även bläddra i de gigantiska pärmarna till bredden fylld med teori. Ett tips till er som är igång och ska ta körkort – Trafiko håller handledarkurs med handplockade lärare runt om i landet. Att gå en handledarkurs är nämligen obligatoriskt både för dig som ska ta körkor men också för personen som du planerar att övningsköra med. Man kan boka kurserna enkelt, direkt i mobilen. De har även en digital plattform för övningskörning för alla körmoment som man ska träna på inför uppkörningen. Så smart! Ibland undrar man hur vi överlevde på den tiden då den digitala världen inte hade slagit igenom.

När barnen börjar att närma sig åldern för att få övningsköra kommer jag att vara första personen till att supporta dem! Tills dess får de öva med sin elbil…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.