Ett fredagsrecept till folket

Fredagsrecept

Fredagsrecept – Rostade rotfrukter med kyckling, fetaost och oliver

I veckan fick jag för mig att testa ett nytt recept från tidningen Buffé och det blev faktiskt riktigt gott! Jag ångrade mig dock flera gånger om under matlagningsprocessen eftersom vår ugn sjunger på sista valsen och värmer helt ojämnt. Det är med andra ord svårt att få den där krispiga ytan på denna mängd rotfrukter. Vi måste dessutom använda varmluftsugnen eftersom den vanliga ugnen inte ens kommer upp i rätt temperatur. VARFÖR ska allt paja? Vi har redan bytt ut tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin i detta huset sedan vi flyttade in! Nåväl, jag tänkte att det kunde sitta fint med ett fredagsrecept så här kommer det:

Recept 4 personer

800g blandade rotfrukter (jag valde palsternacka, potatis och morötter)

5 vitlöksklyftor (jag tog bara 3st)

1 citron

3msk torkad rosmarin

2dl urkärnade svarta oliver

500g kycklingfilé

150g fetaost

olivolja, salt och peppar

Matyoghurt till servering

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär citronen i klyftor. Lägg rotfrukter, vitlök, citron, rosmarin och oliver på en bakplåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen i 15 min.

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek runtom i 2 msk olja några minuter så att de får färg, krydda med salt. Ta ut plåten och rör om, lägg på kycklingen och ställ in i mitten av ugnen ytterligare 10 min. Ta ut plåten och smula över fetaosten. Vänd runt och servera med yoghurten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.