Första natten i egen säng

Blus med krage - barn Första natten i egen säng Första natten i egen säng

Första natten i egen säng

Igår var det äntligen dags för första natten i egen säng för Elsa. Vi har nämligen beställt en våningssäng till barnen som vi med hjälp av Fixar-morfar byggde ihop igår. Alltså den är sååååå fin! Jag lovar att visa er i ett separat blogginlägg så fort jag har fotograferat den. Elsa är såklart lite för liten för att sova i våningssängen än så hon får tills det är dags ligga i Ludwigs gamla spjälsäng. Vi hade båda ställt in oss på en natt utan någon som helst sömn men det gick över förväntan!

Vid halv åtta gick vi upp med båda barnen för att natta dem samtidigt i samma rum. De brukar lägga sig vid sju men vi tänkte att om vi stretchar tiden lite så somnar de snabbare. En liten kille som var alldeles spänd på att få sova överst i en våningssäng och en liten tjej som inte hade någon aning om vad som komma skulle. Ludwig brukar alltid somna inom loppet av tio minuter, vi sjunger/nynnar en liten stund och sen är det klart. När det hade gått en kvart och han fortfarande var fullkomligt hypad trodde jag att nattningen skulle ta en evighet. Tji fick jag för tio minuter senare sov han som en stock och detta trots att Elsa med jämna mellanrum fortfarande protesterade mot att ligga ner i sin säng. När det hade gått en halvtimme sov båda barnen, till vår förvåning! Elsa gnydde till en gång under kvällen innan vi gick och la oss. Så fort jag la handen på hennes mage och hon hade känt lite på min hand (hon brukar alltid klappa våra händer tills hon somnar, det är såååå sött) somnade hon om direkt. Elsa sover med en tyngdfilt för barn och det har verkligen hjälpt oss, vi har denna. Om ni har funderingar på att testa så kan ni använda min rabattkod som ni finner här (klick).

Vid tretiden hade värsta stormen brakat loss utanför som jag misstänker var en bidragande faktor till att även Elsa brakade loss vid samma tidpunkt. Haglet slog mot rutorna och vinden ven högljutt. Jag rusade in till Elsa för att undvika att hon skulle väcka Ludwig och så fort jag var på plats med handen blev hon lugn. Däremot var hon svårsövd, efter att jag hade stått böjd över spjälsängen i tjugo minuter fick maken byta av mig. Jag har ju fortfarande problem med både ländrygg och knä efter graviditeten så jag kan verkligen inte stå i den positionen. Maken lyckades natta om henne men hann bara precis gå in och lägga sig i sängen igen innan hon åter igen skrek. Denna historien upprepade sig tre-fyra gånger men klockan var närmare halv fem så bestämde hon sig för att sova fram tills halv åtta. Hör och häpna men Ludwig vaknade inte en enda gång av hennes skrik, halleluhja!!

Okej, jag vill inte hypa något nu för då får man ett bakslag men ni är många som är nyfikna på hur det gick så jag vill ändå dela med mig. Vi körde samma rutin ikväll och Ludwig slocknade efter tio minuter medan Elsa tog 45 minuter på sig innan hon sov.

P.S. Bilderna är från igår när mamma & Jocke var på besök. Jag tyckte att de blev alldeles alldeles underbara på Elsa och hennes mormor. Dock så har den där mormorn något svårt för att hålla ett “corona-avstånd” gentemot barnbarnen. Sen testar mannen sig för Corona var tredje dag så vi känner oss visserligen ganska trygga så länge vi inte visar några förkylningssymptom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.