GORE-TEX skor och den årliga äppelskörden

GORE-TEX skor och den årliga äppelskörden

Helgen har spenderats oavkortat här hemma, i alla fall för mig och barnen. Maken var på event hela dagen igår så idag åkte han ofrivilligt på en vända till Miljöstationen. Jag får bokstavligen forcera Calle till att vi ska ta tag i saker som att rensa förrådet. Efteråt är han glad och tacksam över att det blivit gjort men han skulle aldrig själv initiera projektet. Så idag tyckte jag att det var dags för oss att fortsätta med rensningen av förrådet och wow så mycket skräp de förra ägarna lämnade kvar. Det tycks aldrig ta slut. Vi kommer behöva ännu en rensning innan det är ”klart” och vi kan preppa för vinterförvaring. Tanken är att vi ska renovera förrådet men det blir inte i år så vi får försöka att optimera utrymmet så gott det går. Solstolar, barnleksaker och grill hoppas jag ska rymmas när rensningen är klar.

I skrivande stund är det riktigt höstrusk utanför och här inne doftar det gott från ugnen där äppelpajen håller på att bakas. Vi hann precis bli klara med rensningen och resten av dagen lär spenderas här inne. Hur som helst har den stora äppelskörden ägt rum och precis som tidigare år passade jag på att dokumentera. Att plocka ner äpplena är något som barnen tycker är väldigt kul så det har blivit lite av en tradition. Nu är de flesta äpplen maskätna men vi lyckades få ihop ett gäng som vi nu bakat paj utav. Förra året såg vår äppelskörd ut så här (klick) och året dessförinnan så här (klick). Ludwig är så pluttig och nästan precis lika gammal som Elsa är nu. Redan då skulle han tvunget upp och klättra i träden, stor skillnad jämfört med Elsa som försiktigt står stilla på stegen…

Jag måste slå ett slag för barnens nya GORE-TEX skor från Superfit, så smidiga och lätta samtidigt som de är vattenavstötande och har dämpning i sulorna. Kände inte till varumärket tidigare men nu är jag helt frälst. Barnen fick likadana skor i år fast i olika färger. Ludwig älskar ju gröna skor för de blir automatiskt ”Hulken-skor”, just för att de är i samma färg som Hulken. Elsa fick ett par bruna vilket är enkelt att matcha till olika outfits. Man har ju insett vikten av bra skor efter att man fick Förskolebarn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.