Gravid vecka 39

Det längsta jag varit gravid hittills!! Jag som var bombsäker på att även lilla E skulle anlända före BF börjar nu tvivla, plötsligt känns det som att jag kommer gå över tiden! Denna veckan är hon hur som helst ca 50cm och väger i slutet av vecka ca 3,37kg. Barnet omges av ca 1 liter fostervatten och som jag berättade i ett tidigare inlägg menade läkaren på att jag har ganska rikligt av den varan vilket oroade mig efter att jag själv hade börjat googla och insåg att jag hade mer än DUBBELT så mycket fostervatten än ”normalt”. Jag blev dock ganska snabbt lugnad av en väninna som är läkare som upplyste mig om att det måttet jag fick på Förlossningen är ett ”mätmått” man använder när man mäter fostervattnet på skärmen och det måttet jag hade fått fram när jag googlade var i ml så det gick ju inte ens att jämföra. Nu har jag släppt den oron! Jag känner mig enormt trött och sliten och har börjat känna en smärta i vänster ljumske, det kommer som hugg när jag gör vissa rörelser och hela kroppen vill bara låsa sig när det inträffar. Jag känner fortfarande sammandragningar så fort jag rör på mig men jag vill nog ändå påstå att det har minskat något, märkligt med tanke på att jag närmar mig förlossningen, då tycker man att det borde öka. Jag har inte känt så mycket förvärkar (molande värk, precis som mensvärk) sedan förra helgen då jag nästan trodde att jag var på gång med förlossningen…

I helgen blev det inte många knop gjorda, jag var fullkomligt slutkörd vilket säkert även beror på att vi hade en liten sjukling i familjen. Med andra ord blev det inga nya ”magbilder” vilket jag grämer mig över idag, men vissa dagar går det inte att bita ihop och bara tanken på att fixa till mig var så gott som obefintlig. Vi fick i vart fall köpt en julgran som vi ska klä ikväll, det längtar jag efter.

Inatt drömde jag förresten för första gången att jag träffade vår lilla flicka, jag drömde att förlossningen drog igång och allt kändes så himla verkligt. Så sjukt hur drömmar kan kännas så otroligt verkliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.