Hotel Rwanda

IMG_9568

Givetvis var ”Hotel Rwanda” ett måste att besöka när vi var i Kigali, om ni inte redan har sett filmen så är det på tiden att ni gör det (Official Movie Trailer HÄR) för det är en film som inte borde gå någon förbi!! Den är inspelad 2004 och återspeglar Folkmorden i Rwanda som så sent som 1994 skapade ett obeskrivligt kaos i landet, med tanke på historien så är det imponerande hur detta land har kommit på fötter och att de så kallade ”Hutsi’s” och ”Tutsi’s” efter en sådan tragedi faktiskt valt att förlåta och numer lever ”tillsammans”.

IMG_9560

Tyvärr så var det inte mycket vi kände igen ifrån filmen och min första tanke var att de totalrenoverat hotellet men nu när jag läst på om filmen så är den ju faktiskt inspelad i Sydafrika vilket man ändå kan förstå för det hade ju skapat kaos i landet om man efter så kort tid skildrat de hemskheter som satte skräck i en hel befolkning.

Vi tog ett glas vin/öl vid hotellets poolområde innan vi sedan begav oss mot Memorial Museum där man till minne av folkmorden skapat en samlingplats för alla de som mördades, där fick vi en grundlig genomgång om hela händelseförloppet. Här finns även gravplatser för tusentals av de som föll offer för folkmorden.

IMG_9579

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.