Krossad potatis med friterad kapris
Recept 4 personer:
1 kg Delikatesspotatis eller färsk potatis
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Svartpeppar
100 g kapris
2 dl rapsolja
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Fördela potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa varje potatis lätt med en gaffel. Ringla över olivolja, strö över salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.
Hetta upp olja i en kastrull och häll i avrunnen kapris. Fritera 5-8 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Strö på kapris precis vid servering. Nu råkade vi bränna kaprisen i helgen så på bilden är det faktiskt krossad potatis utan kapris. haha!
Till potatisen serverade vi en perfekt stekt ryggbiff (först i stekpanna och sedan med termometer i ugnen, detta är ett MÅSTE för att få till köttet bra) på en bädd av tomat, rödlök och sparris. Vi köpte färdig vitlökssås som vi hade till. Alltså jag kunde inte sluta att äta, det här är så gott! Vi passade även på att öppna en finare flaska vin och oj oj oj….det riktigt vattnas i munnen på mig nu.