Loftsäng & våningssäng i ett!

Loftsäng

Loftsäng som enkelt kan byggas om till våningssäng

Det här med Loftsäng blev en alldeles perfekt lösning fram tills dess att Elsa är stor nog att sova i en våningssäng. Så länge sover hon i Ludwigs gamla spjälsäng som vi har placerat i den lilla alkoven på andra sidan i barnrummet. Under Loftsängen kan barnen leka och jösses vad de tycker att det är roligt att vara där under! Ludwig tycker dessutom att det är så spännande att sova så där högt upp. Han verkar längta lite tills dess att Elsa ska sova under honom för han pratar om det hela tiden.

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag fick syn på Oliver Furniture‘s mini-våningssängar! Jag satt nämligen en kväll och letade efter säng till Elsa men tyckte inte att lösningen som vi först hade tänkt oss var klockren. Rummet i sig är ganska litet och att offra ännu mer yta till att få plats med ytterligare en säng kändes inte optimalt. Jag vill gärna att de ska ha lite utrymme även till att leka där inne. För att inte glömma platsen som krävs till att rymma alla leksaker. Fram tills den här kvällen hade jag inte ens slagit en tanke åt att de kan sova i en våningssäng! Så här i efterhand är det ju den absolut bästa lösningen när barnen ska dela rum! Att den dessutom är galet fin är ju bara ett plus!

Loftsäng

Loftsäng

Oliver Furniture

Mini-våningssäng

Det här är alltså en Loftsäng som vi tids nog kommer att bygga om till en Mini-våningssäng. Jag älskar konceptet att man kan bygga om sängen efter behov. Sen är det så smart att man har gjort en minivariant på en våningssäng för den är inte alls sådär hög som “vanliga” våningssängar är. Man kan enkelt stå bredvid och natta barnet och min man kan dessutom utan problem bära upp Ludwig i hans säng. Det är lite svårare för mig som är så kort, men det är bara när barnen tex nattats i vagnen eller om man varit borta på kvällen som det behövs. Ludwig klättrar glatt upp själv i sin säng. Första natten när han skulle sova där var han så spänd av förväntan att han knappt kunde somna. Ni skulle ha sett hans ögon, de tindrade!

Man kan även välja att ha den andra madrassen direkt på golvet vilket jag först funderade på att ha. På så vis hade det ju inte funnits någon risk för att Elsa skulle trilla ner men sen blev jag så kär i våningssängen! Man kan även, om man vill, montera om sängen och ha dem ståendes bredvid varandra. Det kan tex bli aktuellt om vi flyttar och de plötsligt skulle få ett varsitt rum. Nu tror jag nog att de kommer att dela rum oavsett så för vår del är våningssängen ett vinnande koncept.

Oliver Furniture

Mini-våningssäng

Mini-våningssäng

Våningssäng

Oliver Furniture

Barnrum

I helgen passade vi på att äta lite mellanmål här och det var väldigt uppskattat! Det var dessutom enda chansen för att lyckas få med dem på bild, haha!

Våningssäng

Barnrumsinspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.