Min dagliga dos av vitaminer

vitaminer

Min dagliga dos av vitaminer

Nu är det dags att kicka igång mina ”häsloinlägg” och först ut är att dela min dagliga dos av vitaminintag. Jag har skapat en ny kategori där jag kommer att spara alla mina ”hälsoinlägg”.

Det är nu ett år sedan som jag började med att ta en kapsel D-vitamin om dagen. Det var efter många och långa förkylningsomgångar som jag kände att jag behövde göra vad jag kan för att slippa drabbas av förkylningsvirus efter förkylningsvirus. Tro mig, jag åkte på allt som barnen släpade med hem från Förskolan och det satt alltid i betydligt längre hos mig så ett tag kändes det nästan som att mitt ”normaltillstånd” var FÖRKYLD! Efter att ha läst på lite kring vitaminintag förstod jag att om det är någon vitamin man ska tillsätta i tablettform så är det D-vitamin. Det är en av få vitaminer som man faktiskt kan påvisa hjälper, många vitaminer är helt onödiga att tillsätta i tablettform för de hjälper ändå inte.

Hör och häpna – sedan jag började tillföra D-vitaminer har jag nästan inte åkt på en enda förkylning. När jag väl drabbats så har det suttit i max i en vecka och sedan har jag varit helt återställd. Tidigare kunde jag liksom vara förkyld i flera veckor, vid något tillfälle ett par månader! D-vitamin är en viktig vitamin som reglerar kalkbalansen i skelett och tänder. Den hjälper immunförsvaret i kroppen att bekämpa virus och bakterier! Om ni som jag gjorde upplever att ni ofta är sjuka är det helt klart värt att testa!!

Magnesium började jag ta när jag drabbades av ledvärk för snart ett år sedan. Det var efter en sjukt intensiv period på jobbet som värken bröt ut och enligt läkaren så är det stress som utlöst mitt tillstånd. Utöver ledvärk fick jag även muskelryckningar här och var i kroppen när jag slappande av, förmodligen som ett resultat av värken som i sin tur gjorde att jag konstant spände mig på grund av smärtan. Magnesium behövs bland annat för produktionen av protein, för omsättningen av kalcium samt för normal nerv- och muskelfunktion.

För några veckor sedan började jag även att ta Omega 3 efter att min läkare rekommenderat det. Många med ledvärk har känt skillnad efter att de börjat ta Omega 3 och jag är beredd på att testa allt. Omega-3 har många olika uppgifter i kroppen och behövs bland annat för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler. Omega 3 påverkar också regleringen av blodtrycket, hur njurarna fungerar och vårt immunförsvar.

2 comments on “Min dagliga dos av vitaminer

  1. Vill också slå ett slag med extra c-vitamin i tablettform/flytande. Bra mot förkylning. Och tydligen kan man inte få för mkt i sig.

    • Jag tog även C-vitamin till att börja med men slutade efter att jag läst att kroppen inte tar upp den vitaminen så lätt i tablettform så jag försöker få i mig det i kosten istället. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.