Nya spröjs på vårt Orangeri

Spröjs

Nya spröjs på vårt Orangeri

Wow vilken skillnad det gjorde med spröjs på detta fönstret! Nu äntligen börjar jag få den känslan jag vill ha på mitt kära orangeri. Det har tagit tid men nu snart ser det ut som jag föreställt mig. Vi beställde dessa utanpåliggande spröjsen från Nya Spröjs och jag måste bara poängtera hur enkelt det ändå var att dels mäta ut men sen även att montera dem. Det var dock lite läskigt att spika fast klippsen så nära fönsterrutan för någon som inte alls är van vid att hålla i en hammare. Jag monterade alltså detta spröjset helt själv medan Calle och barnen var hemma hos barnens farmor & farfar. Imorgon tänkte jag fotografera insidan av orangeriet och visa er utemöblerna som vi köpt, det blev så fint!

SpröjsNedanför fönstret har jag min Dahliarabatt och just nu är jag igång att omge den med Limhamns-tegel för att skapa en mer ombonad känsla. Vi har nämligen mängder med Limhamns-tegel i förrådet som vi köpte av den förra ägaren. Vi hade en tanke om att bygga ner ingången till källaren med just detta tegel men så blev det inte. Nu har vi bestämt oss för att sälja teglet för att göra plats i förrådet. jag vägrar nämligen att mitt orangeri ska agera förråd i ännu ett år. Nya spröjs

Den här söta krukan med Pelargonen i köpte jag idag när jag var borta på Limhamns Blomsterhandel. Jag hittade dessutom det perfekta bordet till vår soffa i orangeriet men tyvärr var det inte till salu. Alltså varför? Det hade blivit såååå fint! Vi saknar nämligen ett litet avlastningsbord och utöver det tänkte vi ha ett förvaringsskåp  där vi kan ha lite porslin etc. Skönt att ha sådana saker nära till hands när man ska sitta här ute och äta middag… Pelargon Dahliarabatt 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.