Nyårsafton 2015

IMG_7488Vi startade nyårsaftonen med en champagneprovning af rang där vi helt enkelt utan att veta vilket glas som hörde till vilken flaska skulle lukta, smaka och slutligen gissa oss till om glasets innehåll bestod utav Veuve Clicquot (gula änkan), Dom Pérignon eller den billigaste flaskan Chapel Hill.

Champagne/mousserande i prisklasserna från 1.300kr till 70kr flaskan, ni förstår kanske att prestationsnivån var påtaglig mellan oss tävlingsdeltagare och rädslan över att ta fel på självaste Dompan gentemot Chapel Hill skulle innebära förödande konsekvenser för resten av kvällen.

Nu ska jag inte avslöja vem utav oss men någon fick alltså fortsätta kvällen med att inmundiga just Chapel Hill vilket var konsekvensen av att förväxla denna med just Dompan!! En smärre katastrof med tanke på prisskillnaderna mellan dessa flaskor! Haha!

IMG_7497Jag åt för första gången i mitt liv ostron och jag måste medge att det var inte så farligt som jag trodde, sen att jag innan ostronet slank ner i min mun fick två kallsupar av saltvatten gjorde kanske inte upplevelsen helt rättvis.

Mr.T. hade nämligen missat att lossa ostronet från skalet så jag svalde helt enkelt bara saltvatten blandat med citron och tabasco innan jag tredje gången gillt tog min ostron-oskuld. Jag kan tänka mig att det här är en delikatess som man ”lär sig att äta” och slutligen, när man testat tillräckligt många gånger, faktiskt tycker om det.

IMG_7498Huvudrätten var bland det godaste jag ätit på riktigt länge och även om vi bestämt att vi tillsammans skulle tillaga middagen måste jag medge att Mr.T. bör ta åt sig all cred för vi andra stod mest och drack skumpa och tittade på. Hasselbackspotatis, rödvinssås, oxfilé, sparris samt primörer av bacon-/champinjoner och körsbärstomater.

IMG_7500Miio och Ralph blev vänner på riktigt, så pass att de till och med bytte filtar med varandra…

IMG_7503

IMG_7512

IMG_7518Cheesecake:n som jag och CJ bakat kvällen innan kan vara den godaste jag någonsin smakat, jag tror bestämt att jag måste dela med mig av det här receptet i bloggen framöver!

IMG_7527Vid tolvslaget skålade vi in det nya året på Stortorget här i Malmö, vi skippade fyrverkerier och körde på stora tomtebloss vilket jag tycker är alldeles lagom festligt! Jag gillar inte när det smäller om fyrverkerierna!

Miio följde med ut och satt tryggt nerbakad innanför min jacka med ett antal filtar som skydd över öronen och tro det eller ej men han reagerade inte på fyrverkerierna bara han fick vara i närheten av oss, så himla skönt för många hundar blir helt ifrån sig av alla smällar på nyårsafton.

2015 har trots en del motgångar varit det bästa året i mitt liv och det tack vare den här underbara mannen som jag ska spendera resten av mitt liv tillsammans med…

IMG_7552

IMG_7560

Jag och Louise invigde våra kompis-armband som utan tvekan är de finaste kompis-armbanden man någonsin kan tänka sig, hur många får möjligheten att ge sin bästa vän ett armband till ett värde av 5.000 SEK??

Så himla komiskt för kvällen till ära hade vi båda dessutom valt att bära våra TRIWA-klockor vilket fick oss att brista ut i gapskratt, vi missmatchar då aldrig en outfit.

IMG_7571

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.