Påskägg

Påskägg till barnen

I år ser jag riktigt mycket fram emot påsken. Alla högtider blir så mycket roligare när man har barn. Man har verkligen makten att påverka deras upplevelser och förväntningar och jag älskar det. Jag vill att barnen ska minnas högtiderna som något speciellt och något som de ska se fram emot. Jag minns själv den förväntan man hade inför framförallt julafton. Vi firade påsken även lite smått men det var inte på samma sätt. Mamma köpte alltid påskägg och vi åt påskmiddag men jag har inte alls samma minnen från påsken som jag har ifrån julen. Förmodligen korrelerar det med att man under julen fick så mycket julklappar, haha!

Hur som helst så har jag jobbat stenhårt med att bygga upp förväntningarna även inför påsken i år. Allra helst så hade jag sett att maken klär ut sig till påskhare så att barnen kan se honom skutta omkring i trädgården när han gömmer påskäggen. Det blir liksom mer verkligt om de faktiskt får se påskharen. Nu har vi inte någon “påskhare-outfit” så det blir ju lite svårt. Vi får se om vi kan lösa något.

Jag är i vart fall så glad över dessa söta påskäggen som jag köpte på Illum för någon vecka sedan. Jag tänker att barnen ska få samma påskägg varje år så fyller man bara på med godis/leksak. Ludwig har redan bestämt att det vänstra påskägget är hans och det högra är Elsas. Varje dag när han kommer hem från Förskolan tittar han ifall påskäggen står kvar eller om det är så att påskharen har varit här hemma och hämtat dem. Jag har berättat för honom att påskharen kommer att hämta äggen, fylla dem med en överraskning och gömma dem. Alltså jag längtar tills påsken nu så att vi kan ha lite äggjakt här hemma, haha!

I bakgrunden skymtar ni min påskdukning som jag tänkte tips om i ett senare inlägg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.