Planteringshelg

Äntligen var det dags att plantera i vår nya rabatt, jag har längtat så himla mycket! Nu får vi hoppas på att det inte kommer någon mer frost för i så fall blir det ett rejält bakslag för våra Dahlior. Vi funderade på om vi skulle förkultivera Dahliorna innan vi satte dem i marken men efter input från en Instagram-väninna så ändrade vi oss, hon hade nämligen bara planetart sina direkt i rabatten förra året och de blev hur fina som helst så vi chansar och gör likadant.

Det blir mycket fix i trädgården nu när man inte träffar vänner och familj i samma utsträckning, Ludwig är dessutom fortfarande förkyld (eller han är väl typ frisk men näsan rinner) så vi fortsätter att isolera oss från omvärlden. Positivt är dock att trädgården får desto mer kärlek! 

Jätteverbenan har vi planterat i en av våra stora krukor, denna blomman ska vara ganska svår att förvalta så vi får se om den växer till sig men om vi lyckas kommer det bli sååååå fint. Jag tänkte ha den i en kruka på framsidan.

Förutom Dahliorna har vi planterat Allium Millenium som är en trädgårdskantlök, alltså den är sååååå fin! Det blir lila ganska stora bollar, som ni kan se på bilden ovan.

Framför alla våra Dahlior har vi planterat Höstvädd, en alldeles ljuvlig perenn som står länge och ska vara lättskött, den blir ganska hög dessutom vilket jag gillar.

Våra krukor kommer från Bergs Potter, alltså jag älskar dem! De passar verkligen in i vår trädgård och stilen här hemma, jag har även placerat två styck inomhus i matrummet.

Här kan ni se hur jag har planerat rabatten för Dahliorna, hoppas färgmixen blir fin. 

Så här ser knölarna från våra Dahlior ut, dessa ska man alltså gräva upp varje år för att plantera dem i april/maj.

I krukan ovan har jag satt de Dahliorna som jag förodlade inomhus, vi fick kasta en för den drabbades av mjöldagg .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.