Pleats please!

Den här klänningen är verkligen en “oldie but still a goldie”, jag vet inte hur många år den har på nacken! Jag har helt enkelt inte klarat av att göra mig av med den då jag redan från dag 1 förälskade mig i dess plisserade tyg och nu när plisserat är trendigt igen passade den alldeles utomordentligt väl att ha med sig till Cannes.

Plisserade plagg är enligt mig en vinnare, de är tidlösa i sin design och blir egentligen aldrig omoderna! De är dessutom perfekta reseplagg eftersom man kan packa dem utan att de blir skrynkliga och packningen blir dessutom lätt som en fjäder för att inte tala om hur sköna plisserade plagg är att bära då de tillåter rörelse och aldrig sitter åt! Perfekt till solsemestern!

Mannen som gav plisserat ett ansikte var inte helt otippat konstnär, han ville skapa den optimala kostymen och hämtade inspiration från det antika Grekland och ett draperat tygstycke som fästs vid axelpartiet kallat chitong. Han omformade tygstycket och fortsatte att utveckla det tills han slutligen uppfann tekniken till att plissera och tids nog uppfanns även ett nytt material med egenskaper perfekta för plissering. Detta la grunden till en kollektion kallad “Pleats please” som lanserades 1993 och blev en stor succé! Med andra ord tackar vi Mariano Fortuny och senare även modeskaparen Issey Miyaka för detta feminina och otroligt vackra stycke tyg! Plisserade plagg är och kommer för alltid att ligga mig varmt om hjärtat…

Klänning: H&M / Sandaler: Zara / Väska: Vagabond

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.