Poke bowl

Poke bowl

Poke bowl

Jag är helt inne på att försöka att äta så hälsosamt som möjligt, inget jag lyckas med till 100% men jag har gjort en ganska stor förändring sedan förra sommaren när jag drabbades av värken i mina händer. Jag har lånat flera olika böcker på biblioteket och läst på och fått så många nya insikter i vad det är som faktiskt är bra för vår kropp att äta. Mitt fokus är främst att få i mig så mycket som möjligt med en hög halt av antioxidanter som i sin tur kan bekämpa de fria radikalerna i kroppen. Jag försöker även att äta så ”anti-inflammatorisk” kost som möjligt i hopp om att det ska hjälpa min kropp att bekämpa smärtan som jag dragits med nu i ungefär ett års tid. På tal om smärtan så har jag nu gjort en MR av händerna/handlederna och ÄNTLIGEN kan man konstatera att jag har en kraftig inflammation i ”sträcksenorna”. Eller om jag förstod läkaren korrekt så sitter inflammationen mer i handlederna och påverkar således sträcksenorna vilket förklarar varför jag har så ont i hela handen tänker jag. När handkirurgen ringde upp mig och berättade detta föll tårarna längst med kinderna. Av alla dessa undersökningar jag gjort så har man inte hittat någonting men nu ett år senare kan man alltså se inflammationen. Tyvärr verkar det inte vara något man kan operera (vilket hade gått om inflammationen satt i senskidan) men på onsdag ska jag få nya kortisonsprutor som jag så innerligt hoppas på ska hjälpa. Förhoppningen är att nu när man faktiskt vet var inflammationen sitter kan sätta sprutorna mer exakt och således optimera möjligheten till att de ska hjälpa. Jag vågar inte ens tänka på utfallet ifall detta inte hjälper utan väljer att vara optimistisk.

Nu till denna ljuvliga Poke bowl som jag infört i vår vardagskost och som uppskattas av hela familjen (kanske inte av Elsa men hon äter iaf ris, mango och tomat samt smakar på laxen). Jag tänkte dela receptet på marinaden till laxen som kommer här:

2 tsk sesamolja

2,5 msk japansk soja

1/2 msk risvinäger (vi använde vitvinsvinäger)

1 finhackad vitlöksklyfta

1tsk färsk ingefära

1 tsk sesamfrön

Blanda alla ingredienserna och låt laxen (som först skivas i kuber) marineras i minst 15 minuter innan ni steker den lite lätt före serveringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.