Renovering av sockel

Renovering av sockel

Renovering av sockel

Först ut i vår ”lilla” utomhusprojekt är att renovera sockeln längst ner på huset. Nu syns det kanske inte så tydligt på bilden men den är verkligen i behov av att lagas på sina ställen samt putsas om. Jag tror det kommer bli ett riktigt lyft för hela huset, det kommer inge ett fräschare intryck när sockeln är hel och fin.

Inte trodde jag att det skulle vara så svårt att komma fram till vilken kulör man ska ha på sockeln. Jag vill allra helst ha den i rå puts, dvs i samma färg som muren är i nu. Enligt byggaren så är det inte alls det bästa eftersom han menar att om man inte har en färgad puts så kommer den att spricka inom loppet av bara några år. Jag förstår inte riktigt hur det där hänger ihop, skulle färgen i putsen göra att den inte spricker då? Vi vill ju såklart välja det som är bäst för huset i längden så nu måste vi komma fram till vilken färg vi ska ha. Jag har beställt två olika puts-färgprover som finns redo att hämtas i butiken. Jag valde en färg som är snarlik den råa kulören på putsbruket som jag hoppas ska passa fint. Jag är väldigt petig med kulörer för en liten nyans åt fel håll kan göra att huset får ett helt annat utseende än vad vi önskar. Färgen som är på sockeln nu är en ljus blå-/grå nyans som egentligen inte passar så bra till huset om ni frågar mig. På bilden ser den dock mycket ljusare och jämnare ut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.