IPL-behandling hos Studio Sofie

IPL-behandling

IPL-behandling hos Studio Sofie

Nu har jag äntligen påbörjat en ny IPL-behandling och gjorde den första behandlingen hos Studio Sofie nu i veckan. Jag har ju en väldigt yttorr hud som lätt blossar upp och blir röd på sina ställen och sen har jag flera spruckna blodkärl som jag vill få bort. Målet med behandlingarna är att jag ska bli kvitt de spruckna blodkärlen och även att jag ska få en jämnare hudstruktur. Utöver det rent estetiska är denna behandlingen väldigt effektiv för de som lider av rosacea. Själv har jag ingen konstaterad Rosacea men har vissa symptom som att vara röd kring näsan, kinderna blossar upp och just de spruckna blodkärlen är vanliga vid Rosacea.

Behandlingen går jätte snabbt och gör inte särskilt ont om ni frågar mig. Nu körde vi en en inställning (inte den högsta effekten) mot spruckna kärl och rodnad som du kan läsa mer om här (klick). På kinderna körde vi en Rosacea-inställning eftersom det här jag lätt blossar upp. IPL- behandlingar ska man göra på vinterhalvåret eftersom man inte ska utsättas för sol 4 veckor före eller efter man har behandlats. Jag kommer att göra laserbehandlingar nu var tredje vecka ungefär. Denna gången gjorde vi ansiktet och halsen men nästa gång ska jag även göra dekolletaget som ofta glöms bort. Jag har redan börjat få lite rynkor precis ovanför mellan brösten och det vill jag gärna försöka få bort med hjälp av lasern.

På bilden ovan har Sofie smort in mig med speciell kräm för att provocera fram rodnaden så att ljuset lättare kan finna de fina blodkärlen. Ovanpå det har jag en ultraljudsgel på huden som gör att ljuset bättre absorberas. Man ser verkligen inte fräsch ut i hyn när man dessutom har ett strålkastarljus riktat ovanifrån men jag får alltid så många frågor om de olika behandlingarna jag gör så jag tänkte att det kan bli bra content att dela med mig av processen.

IPL-behandling IPL-behandling  Halsen är något man lätt glömmer bort och jag tycker personligen det ser lite märkligt ut när man varit noga med att sköta hyn i ansiktet och sen åldras halsen betydligt fortare så jag hoppas på att kunna undvika detta genom att även behandla halsen.

Hoppas att ni uppskattar att jag delar med mig av den här upplevelsen och jag kan verkligen rekommendera Studio Sofie i Lomma ifall ni själva går i tankar om att göra någon skönhetsbehandling. Jag har gått till Sofie sedan många år tillbaks och alltid blivit väldigt nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.