Varför vi valde stuga framför hotell – första skidsemestern

Hyra stuga Branäs

Varför vi valde stuga framför hotell – första skidsemestern

Nu har vi kommit hem efter en alldeles ljuvlig skidsemester i Branäs. Det var vår första skidsemester som familj. Jag och Calle har bara åkt vid något enstaka tillfälle förut så hela familjen var nybörjare på skidor vilket kändes lite läskigt innan vi åkte. Mer om detta i ett separat inlägg. Idag tänkte jag berätta varför vi valde stuga framför hotell på vår första skidsemester. Med facit i hand var detta helt rätt beslut. Lillebror med familj är rutinerade på skidsemestrar så det var egentligen de som tipsade oss om att hyra stuga. Det var även de som rekommenderade oss om Branäs och nu när vi har varit där så kan jag verkligen förstå varför. Allt ligger väldigt nära och barnbackarna är superbra. Vi hyrde en ganska nybyggd stuga som låg i området som heter Illern om man tittar på kartan över Branäsberget. Bra läge men efterom vi alla var nybörjare fick vi packa bilen med pjäxor och skidor och helt enkelt parkera nere vid Soltorget där vi bytte om. Först tyckte jag att detta kändes bökigt men ganska snabbt insåg jag att det var skönt att ha bilen med fikakorg, skor mm nära tillhands. Nästa år kanske vi bokar en stuga som ligger närmare så vi rent av kan hoppa på skidorna hemma och direkt ge oss in i backen men jag tror nog att barnen kommer behöva ännu något år innan det är möjligt. Varken jag eller Calle kan ju ta barnen i tex sele.

Vi var i backen redan vid niotiden på morgonen och åkte fram tills lunch sen åkte vi hem vid ca halv tolv och lagade någon enkelt lunch i stugan. Barnen fick ett välbehövligt avbrott där de kunde vara ute och leka i snön utanför stugan vilket de älskade. Efter klockan ett någon gång begav vi oss åter till backen och var kvar till runt klockan 16-17:30 beroende på om vi hade privatlektion (jag och Calle hade bokat två lektioner) eller om det var afterski för kidsen. Det var så otroligt skönt att komma hem till en egen stuga efter en dag i backen, vi tände en brasa och lagade någon god middag och rundade sedan av med att bada bastu hela familjen. Man hade absolut inte fått samma känsla om man skulle bege sig ut på restaurang varenda kväll. Våra barn blir ganska snabbt rastlösa av att sitta på en restaurang och äta och i stugan kunde de fritt springa omkring och leka eller se på tv etc. Vi hade även tvättmaskin, torktumlare och torkskåp vilket användes flitigt. Kylen proppade vi med godsaker så det både räckte och blev över. Nästa år kommer vi vara lite mer förberedda på matlagningen för detta var något vi beslutade oss för i sista sekund. Vi hade först tänkt äta ute både till lunch och middag men jag är så glad att vi styrde om planerna.

BranäsBranäsBranäs

Vi bokade vår skidsemester ganska sent så det slutade med att vi hade en stuga på hela 100 kvm helt själva, med sovplatser för ytterligare 5 personer. Väldigt lyxigt med all yta med inget måste såklart. Vi frågade ifall mormor & morfar ville följa med för det fanns ju ett sovrum som stod tomt men de hade redan gjort planer. Lillebror med familj hade redan bokat sin stuga tillsammans med Idas bror med familj plus pappa och jag tror att deras stuga till och med var mindre än vår. Men att dela med ännu en familj är ett tips om man vill hålla nere kostnaderna. Vi betalde 12.000kr för en vecka för vår stuga plus linnepaket (500kr) och slutstädning (950kr).   Nu glömde jag helt att ta bilder på stugan invändigt men jag tror jag lyckades filma den så jag får helt enkelt dela på stories…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.