Sötpotatis – en bättre råvara

Sötpotatis

Sötpotatis – en bättre råvara

Något som jag har lärt mig sedan jag började läsa på lite mer om näringslära är att sötpotatis är en av de bättre råvarorna du kan äta. Jag har alltid tänkt att den är mer åt det onyttiga hållet eftersom den är betydligt sötare än vanlig potatis men så är inte fallet. Den innehåller väldigt mycket antioxidanter och är rik på kostfibrer. Efter att ha sett lite på ”De blå zonerna” på Netflix (områden i världen där människor tenderar att bli betydligt äldre än snittet) så uppfattar jag det som att de bland annat äter mycket sötpotatis här. Visste ni förresten att sötpotatisen räknas som en ört och är inte alls släkt med den klassiska potatisen som man lätt kan tro? Ju mer färgglad sötpotatisen är desto mer antioxidanter innehåller den, därför ska man helst välja den lila varianten om den finns i sortimentet.

Idag rostade vi sötpotatis i ugnen (nu råkade vi skala potatisen men nästa gång ska vi behålla skalet på) och skivade upp en grillad kyckling, vi gjorde hemlagad Aioli (så enkelt och så gott) och serverade ihop med en grönsallad. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.