Dadel-chokladbollar med kokos

Chokladbollar

Jag har gått lite bananas och lånat hem en hel drös med böcker om Anti-inflammatorisk kost för att göra mitt yttersta till att försöka hjälpa min kropp att bekämpa vad jag nu lider utav. Visste ni att ca 80% av vårt immunsystem sitter i magen? Med andra ord är det superviktigt att vi stoppar i oss rätt saker. Jag som trodde att vi åt hyfsat hälsosamt har insett att vi inte alls gör det och nu försöker jag sakta men säkert ändra om hela vår kost. Nästa steg i kostförändringen är, som jag nämnde i föregående inlägg, att försöka utesluta allt vitt socker. Det kommer bli en utmaning som heter duga men jag är motiverad. Hela denna veckan har jag klarat mig utan och som en liten räddare i nöden har jag bakat ett gäng Dadel-chokladbollar som jag äter när sötsugen ger sig tillkänna. denna varianten var riktigt god och här kommer receptet:

Recept:

cirka 24 bollar

3dl naturella cashewnötter

10 dadlar, urkärnade

1/2 dl riven kokos

2 msk kako

2 msk kokosolja

1/2-1 msk flytande honung

2 dl riven kokos

Mixa cashewnötterna grovt och tillsätt sedan dadlar, 1/2 dl kokos, kakao, kokosolja och honung. Mixa igen tills allt har blandats och massan går att rulla till bollar. Rulla bollarna i kokos och in i frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.