Teriyakibiff med nudlar

Teriyakibiff

Jag testade ett nytt recept i veckan som min kära väninna Karin skickade över när matfantasin lös med sin frånvaro och oj så gott detta var. Min kära man beklagade till och med över att jag hade gjort för lite mat. Det är i princip alltid jag som lagar mat (och planerar menyn) på vardagarna och då måste det vara snabblagat, enkelt och givetvis gott. Jag älskar ju mat och kan faktiskt inte vara utan lagad mat på kvällarna. Jag har förstått att många bara äter mackor eller liknande men eftersom jag jag nästan alltid äter typ sallad till lunch känner jag verkligen att jag behöver något som är tillagat. Det här receptet känner jag definitivt att jag behöver dokumentera så att jag har det sparat tills framtida veckomenyer. Ni var dessutom flera som frågade om jag kunde dela receptet i stories så här kommer det…

Teriyakibiff med nudlar

100g äggnudlar (okokt vikt)

1/2 stor purjolök

1 1/2 msk smör till stekning

200 g lövbiff

salt och peppar

1/2 dl teriyakisås

1/2 msk rostade sesamfrön (jag tog betydligt fler – barnen gillade inte sesamfrön på sina nudlar)

färsk koriander

  1. Koka nudlarna enl anv på förpackn. Skölj och skiva purjolöken. Stek i smör tills löken mjuknat och fått lite färg. Lägg åt sidan.
  2. Strimla lövbiffen tunt. Stek i smör i het stekpanna. Salta och peppra och häll över teriyakisåsen. Låt det snabbt koka upp.
  3. Blanda nudlar, purjolök och biff. Strö över sesamfrön och toppa med koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.