Välja staket som passar till huset

Lavendel Trästaket

Att välja staket som passar till huset

När vi flyttade in i vårt hus såg framsidan ut som ”kom och hjälp mig och dö” typ (se bild här, klick). Det var alldeles övervuxet, ingen lämplig parkering för bilen och ett gammalt fult staket. Först tänkte vi bara precis fixa till uppfarten så att vi skulle kunna parkera bilen ordentligt men sen beslutade vi oss längst med vägen att helt enkelt fixa till hela framsidan. Det är jag, så här i efterhand, så glad för att vi gjorde.

Hur som helst, det är inte helt enkelt att göra de där valen. För vår del var det viktigt att valen vi gjorde skulle passa med stilen på huset. Jag tycker det är så synd när man ser hus som har blivit helt ”sönder-renoverade”. Med det sagt menar jag att man till exempel väljer alldeles för moderna val till ett sekelskifteshus. Ibland kan det viga sig väl men många gånger blir det helt fel. För vår del föll valet på staket till att bli ett vitmålat trästaket. Vi fick träpinnarna från vänner som efter att de hade byggt sitt staket hade de här över och annars skulle kasta dem. Vi kapade dem något på längden och sågade till spetsen enligt hur vi ville ha dem, sen visade de sig bli perfekta! Stolparna är desamma som till det gamla staketet, vi höjde dem bara och målade dem vita. Till grinden beställde vi ett gammeldags lås från en smedja som jag googlade upp på nätet.

I år har vi alltså målat staketet vilket man behöver göra med jämna mellanrum när man har trästaket. Denna gången valde vi en något varmare vit kulör (S0502-Y) än tidigare vilket är precis samma nyans som på dörren. Den vi hade tidigare var samma benämning men utan S:et framför och med facit i hand blev det lite för vitt. Vi köpte färgen på Nordsjö här i Malmö och passade även på att köpa färg till lekstugan som också målats om nu i sommar.

Sekelskifteshus Swedoor Nordsjö Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.