Vinterskor till barn

Snart lämnar jag en intensiv vecka bakom mig, jag har nämligen haft överlämning av mina arbetsuppgifter till en konsult från Holland som varit på besök på kontoret. De bolagen som jag ansvarar för kommer nämligen att skötas därifrån under tiden som jag är mammaledig. Nu måste jag även gå igenom min mejl och se till så att jag skickar vidare allt som är under utredning etc. Allt blev verkligen i sista minuten så det blev lite hastigt och lustigt med den biten. Jag har nämligen blivit sjukskriven och ordinerad att ta det väldigt lugnt eftersom min livmoderhalstapp har förkortats och det i samband med intensiva sammandragningar och att jag tidigare har genomgått en konisering (operation mot cellförändringar) skulle kunna innebära att jag föder för tidigt. Det behöver ju inte alls bli så men jag vill verkligen undvika att bebisen kommer innan vecka 37, jag vet inte om jag hade mäktat med sondmatning etc som det skulle kunna innebära om hon kommer innan v. 37.

Idag när jag hämtade Ludwig möttes jag av en lapp där det stod att det går löss och svinkoppor på Förskolan och att man bör kontrollera sitt barn mot löss. Precis vad vi behövde! Hur gör man det liksom? Jag har ju inte märkt av att Ludwig kliar sig eller så men man kan ju inte vara säker, hans avdelning hade dock inte haft några fall än. Jag har preppat hans skåp med vinterkläder nu för det har blivit så himla kallt, jag inser dessutom att han kommer behöva ett par varmare kängor som även är praktiska och inte allt för känsliga. Allra helst hade jag köpt de andra skorna i kollaget men frågan är hur de klarar sig i regn och snö i kombination med lek på Förskolan? Vad har ni köpt för skor till era barn? De första stövlarna i kollaget är nog de som passar allra bäst för de ska vara extremt vattentåliga och är fodrade, dock är jag osäker på det höga skaftet som känns något opraktiskt/obekvämt att ha på sig.

2 comments on “Vinterskor till barn

  1. Dom första eller dom sista är såna modeller jag valde till vår son i den åldern….Vattentåligt och varmt e bästa! Och det höga skaftet är bra då
    byxorna har en tendens att halka upp lite på kidsen när dom härjar ute tycker jag 🙂

    • Ja jag tänker också att de förmodligen är bäst, Ludwig brukar dock bli något otymplig när han går i sina gummistövlar pga det höga skaftet men det är säkert en vanesak. Det viktiga är ju att han är varm och håller fötterna torra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.