40-års fest x 2

40-års fest 40-års fest

40-års fest x 2

WOW vilken 40-års fest vi fick! Den blev precis som vi hade önskat oss, om inte bättre! Jag tog inte så många bilder under dagen/kvällen eftersom vi hade hyrt in en fotograf men jag lyckades knäppa av några få på dukningen innan gästerna anlände. Ett drömmigare location får man verkligen leta efter. Dagen/kvällen till ära hade vi abonnerat detta vackra orangeri där vi avnjöt för- och huvudrätt för att sedan runda av med dessert inne i självaste herrgården. Till en början tänkte vi ha hela middagen inne på Herrgården för att sedan gå ner till Orangeriet först när festen drog igång. Så här i efterhand är jag så glad för att vi slutligen bestämde oss för att ha även middagen i Orangeriet. Känslan som infann sig här var precis den jag hade eftersträvat när jag först började leta efter festlokal till vårt firande.

Klockan 15 anlände gästerna till Hoby Kulle Herrgård och fram tills dess var det ovisst om vi skulle kunna ha minglet utomhus. Precis när gästerna började trilla in var regnet som bortblåst och vi kunde köra på plan A vilket gjorde mig så glad. Egentligen skulle DJ:n vara stationerad utomhus till att börja med men pga regnrisk fick han rigga allt inne i Orangeriet, vilket han skulle gjort först efter middagen men det blev bra ändå. Vi kickade igång med bubbel och Quiz. Jag och Calle hade i sista sekund lyckats knåpa ihop ett Quiz (med roliga anekdoter och annan fakta om våra vänner) om alla festdeltagare. Vi tänkte att det skulle vara ett bra sätt för borden att lära känna varandra bättre. En röd tråd genom kvällen var sedan att borden skulle utföra ett antal tävlingar för att slutligen kora en vinnare. Vi hade sett ut två Toastmasters som hade fått i uppdrag att säkra feststämningen under hela middagen. Det värsta som finns är när middagen blir tråkigt och stämningen rent ut sagt dör. Det är så lätt hänt, framförallt på bröllop där det lätt kan bli för många tal. Av den anledningen hade vi förbjudit tal under middagen. Nu spontanade min lillebror och Calles barndomskompis ett varsitt tal ändå och det blev så bra och alldeles lagom. Våra toastmasters gjorde ett fenomenalt jobb och jag tror att alla kan intyga att de hade en väldigt rolig och ”festsam” middag! De lyckades med andra ord med sitt uppdrag.

När vi alla smet upp i Herrgården för att äta efterrätt och fortsätta bordslekarna skiftade Orangeriet skepnad och riggades till ett dansgolv av rang. Synen när man sedan gick ner från Herrgården mot Orangeriet var så jkla cool. Vi hade inte bara bokat DJ utan även beställt lampor och rökmaskin till dansgolvet så hela orangeriet blinkade i olika färger samtidigt som musiken dunkade ur högtalarna. Vi hade en liten utomhusbar där vår signatur-drink ”Elderflower Sour” stod redo till alla gästerna när vi kom ner. Under kvällen hade vi fem olika drinkar på menyn och givetvis var de handskakade. Jag är egentligen inget stort fan av drinkar och när jag väl ska dricka så ska det vara ordentliga drinkar så det var givet att ha handskakade drinkar när vi planerade festen. Vi hade fri bar hela kvällen och så här i efterhand vågar jag inte ens nämna hur mycket notan för just alkoholen gick på, vi fick fakturan på kalaset igår och jösses! Men det var det värt!!

Dukning 40-års fest Menykort

Menyn (det vegetariska alternativet stod tryckt på baksidan av menykortet) hade vi testat ett par månader innan och något som jag var nervös för var att det inte skulle bli lika bra när man tillagar menyn till så många personer samtidigt. Överlag var allt väldigt gott men förrätten fick betydligt mindre tillbehör jämfört med när vi testade menyn så fisken tog lite över. Vi hade även bytt ut Dovhjorten till ryggbiff eftersom min kära make inte gillar vilt så mycket. Jag tyckte dock att Dovhjorten var väldigt god och hade nog hellre valt den om jag hade gjort om det. Till vickning bjöds det på hantverkspizzor (med tomatblandning, mozzarellaost, ruccola och parmesan….några även med salami eller om det var parmaskinka) och WOW så goda dessa var. Gästerna bokstavligen kastade sig över servitrisen när han kom gåendes med pizzorna på stora silverfat. Överraskande goda!

Dukning 40-års fest Orangeri Orangeri

Vi hade bokat DJ:n fram tills klockan 03:00 och tro det eller ej men jag var med och stängde festen. Den sista 1,5 timmen var något utöver det vanliga. Vi var en tapper liten skara på 8 personer som höll hela vägen och när rökmaskinen drog igång och bokstavligen fyllde hela orangeriet med rök så man knappt kunde se varandra var det som att vi forslades bort till en nattklubb på Ibiza. Alla var inne i sin egna lilla värld och vi hoppade och sjöng som om det inte inte fanns en morgondag. Magiskt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.