Como

Como – för andra gången i mitt liv

Efter Bellagio blev nästa stopp på vår lilla weekend självaste Como. Jag har besökt Como en gång tidigare tillsammans med Linda. Det var på den tiden som vi var inne på att starta bolag tillsammans och hela syftet med vår tripp var att besöka en leverantör. Samma morgon som flyget gick åkte jag på världens magsjuka och spydde mig igenom precis hela vistelsen. En riktig mardrömsresa! Cred till mig för att jag, trots rådande magsjuka, tvingade mig igenom ett antal fotograferingar. Bland annat fotade vi denna outfit (klick). Man är allt bra knäpp ibland…

Hur som helst var det kul att få uppleva Como igen och denna gången utan att vara sjuk. Däremot så ösregnade det precis hela dagen så jag känner att jag ännu en gång inte fick en rättvis bild utav staden. Vi åt en lunch precis nedanför katedralen och insåg att vi hade hamnat på ett riktigt turisthak. Vi beställde in pizza och fick liksom burkchampinjoner på! Hur kan man i landet av ”matkultur” fördärva en pizza genom att strö över burksvamp? Nåväl, till vårt försvar så orkade vi inte springa omkring och leta efter restaurang i regnet. Efter lunchen gick vi omkring längs med alla mysiga små shoppinggator. Butikerna är verkligen så mysiga här och om man ska besöka Como så är det just shoppingen som står på agendan. Vi trotsade även vädret för att ta spårvagnen upp i berget men det blev en total flopp. Väl på topp blåste det upp till storm och regnet piskade som spön i backen så man såg knappt någonting. Lika snabbt som vi kom upp tog vi spårvagnen ner igen för att sedan springa 15 min i ösregn tills vi åter hoppade in i bilen för att bege oss mot nästa hotell.

Det här med att ”hotellhoppa” kan jag verkligen rekommendera kring Comosjön om man (som vi) vill uppleva så mycket som möjligt. Jag menar halva upplevelsen här är faktiskt när man åker omkring i bilen och får se alla mysiga små byar som man spontant kan stanna till vid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.