Enkel efterrätt – Vit choklad- och citronkräm
Igår hade vi middagsbjudning här hemma och kvällen till ära hade jag letat upp ett nytt recept på efterrätt. Calle var till en början skeptisk till det för han brukar inte gilla efterrätter med citron i. Efter lite övertalande så blev det till slut att vi körde på denna efterrätten och jag måste bara säg WOW så god den var. Även Calle tyckte detsamma (och gästerna) och blev lite besviken över att vi inte hade gjort mer. Jag råkade nämligen köpa lite för lite vit choklad så det räckte bara precis till en varsin portion. Det bästa är att det är en efterrätt som går snabbt att tillaga samt så kan man förbereda krämen långt innan vilket vi hade gjort så det var bara till att krossa kexen och lägga upp allt i glasen när det var dags att servera. Tänkte att ni säkert är fler där ute som har brist på fantasi när det kommer till efterrätter så här kommer receptet:
200g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 citroner
200g naturell färskost, rumstempererad
18 digestivekex
Hallon till garnering
Hacka och smält försiktigt den vita chokladen i grädden. Grädden får inte koka! Finriv skalet på citronerna och tillsätt det. Låt chokladkrämen svalna. Vispa ner den rumstempererade färskosten i chokladkrämen med en elvisp. Vispa tills krämen är fluffig och låt sedan stelna i kyl. Vid servering, krossa kexen och varva i glas med krämen. Garnera med hallon.